Cum lupta Jameela Jamil cu anxietatea si insingurarea din timpul pandemiei

1
De Maria Constantin
15 nov. 2020

Actrita britanica stie ca multi oameni s-au confruntat cu probleme de sanatate mentala in timpul pandemiei. Ea ofera cateva sfaturi pentru a face fata anxietatii sau singuratatii din aceasta perioada.

Jameela Jamil este constienta ca puterea aduce cu ea si responsabilitate. Actrita urmarita de peste patru milioane de oameni pe Instagram si Twitter si-a facut o misiune din folosirea intr-un mod raspunzator a retelelor de socializare. Ea discuta cu sinceritate pe conturile sale despre problemele de sanatate mentala, depresie si perceptia asupra corpului dupa ce a marturisit ca a suferit de tulburari de alimentatie, avand si o tentativa de sinucidere.

„Spoiala” in care toti arata perfect

Vedeta considera ca este responsabilitatea ei sociala sa se implice in sprijinirea sanatatii mentale. Dupa ce a patruns in industria divertismentului, Jamil si-a facut un obiectiv din combaterea idealurilor toxice ale culturii celebritatilor.

„Exista aceasta spoiala in care toti arata perfect, au figurile editate si toate casniciile sunt perfecte. Cred ca este ceva toxic pentru ca oamenii se compara cu un ideal fals”, a declarat ea pentru Byrdie. „Asa ca am iesit sa schimb asta cu prima ocazie cand am avut un interviu. Am zis ca asta e, o sa spun adevarul tot timpul”, a continuat ea.

Jamil si-a urmat misiunea in slujba transparentei in comunitatea sa digitala si in podcast-ul „I WEIGH”, in care invita alte celebritati de la Hollywood sa vorbeasca despre problemele lor personale.

Actrita Jameela Jamil schimba lumea prin activismul ei constant: iata de ce ar trebui sa-i multumesti!

„Imi place podcast-ul fiindca am avut oameni ca Demi Lovato, Reese Witherspoon, si toate aceste femei celebre va spun tot adevarul lor. De pilda, Debra Messing mi-a spus ca tulburarile ei de alimentatie pe care le-a avut toata viata au devenit atat de normale, incat putem vorbi despre ele. Chiar daca cel mai greu lucru este sa vorbesti, este cel mai important lucru pe care trebuie sa-l facem”, a explicat actrita engleza.

Sfaturi pentru a lupta cu anxietatea si depresia

Jamil stie bine ca multi oameni s-au confruntat cu probleme de sanatate mentala in timpul pandemiei. Ea ofera cateva sfaturi pentru a face fata anxietatii sau singuratatii din aceasta perioada. „Asigurati-va ca nu va abuzati singuri. Asigurati-va ca nu va spuneti lucruri pe care nu le-ati tolera daca ar fi spuse cuiva pe care il iubiti si il respectati. Nu va raliati la ura si teama din exterior. Faceti in asa fel incat sa aveti spatele asigurat”, recomanda ea.

Jameela Jamil a fost desemnata de compania americana de produse cosmetice Maybelline speaker principal al evenimentului Brave Together Mental Health Virtual Meet-Up, desfasurat pe 10 octombrie. „Sanatatea mentala este cel mai important subiect in intreaga lume”, a spus ea atunci. „Cred ca este pacat sa nu vorbim despre asta. Asa ca oricand mi se da ocazia, profit de ea. Imi place sa vorbesc despre sanatatea mentala”, a continuat vedeta.

Pe langa participarea actritei, modelului si activistei britanice, Brave Together a prilejuit discutii despre starea emotionala cu experta in frumusete si stil Kahlana Barfield Brown, actrita si cantareata Dove Cameron, fondatoarea Sad Girls Club Elyse Fox, Dr. Kathleen Pike, de la Universitatea Columbia, makeup artista Erin Parsons si regizoarea Aicha Cherif.

Maybelline a lansat initiativa Brave Together luna trecuta, in cadrul efortului de demontare a stigmei asupra anxietatii si depresiei, si pentru a oferi acces permanent la resursele necesare pentru cei care au nevoie.

Foto: Instagram/Jameela Jamil