Cum sa te bucuri de experienta cafenelei vieneze la tine acasa

1
De Teodora Tirca
27 apr. 2022

Cafeaua are darul unic de a ne transporta in locuri pe care le iubim sau pe care ne-am dori sa le experimentam, gratie aromei sale intense.

Orice mare iubitor de cafea poate distinge intre arome si asociaza mirosul de cafea cu cele mai frumoase momente din viata sa. Simplitatea diminetilor relaxate in care toata casa miroase a cafea, explorarea cafenelelor dintr-un oras nou, convesatiile speciale cu persoana iubita. O ceasca cu gust intens face mai mult decat sa ne pregateasca pentru o noua zi – aceasta ne aduce mai aproape de cei dragi sau ne ajuta sa initiem conversatii cu oameni noi.

Cafeaua vieneza cu traditie pretuieste aceste momente emotionante si pline de semnificatie. Julius Meinl este ambasadorul cafenelei vieneze inca din 1862. Fiind primul prajitor profesional din Europa, prin inovatii constante a construit o cultura de succes a cafelei pentru companiile din intreaga lume.

160 de ani de arome irezistibile

Julius Meinl aniverseaza 160 de ani de expertiza, traditie si inovatie in procesarea si prepararea cafelei. 160 de ani de celebrare – prin fiecare inovatie adusa produselor si serviciilor Julius Meinl – a mostenirii oferite de cultura cafenelelor vieneze, o cultura a calitatii, a bunului gust, a elegantei si a momentelor de rasfat impreuna cu cei dragi pe care o cafea de inalta calitate ni le ofera.

Un moment de incununare a eforturilor de zeci de ani pentru pastrarea acestor valori culturale o reprezinta anul 2011, ce aduce o frumoasa recunoastere: cultura cafenelelor vieneze este inclusa de UNESCO in patrimoniul national al mostenirii culturale intangibile.

Probabil stii deja ca vienezii au o relatie speciala cu ritualul cafelei, care este unul dintre cele mai pretioase momente de liniste si rasfat ale zilei. Gandeste-te la acel set-up special, specific culturii cafenelelor vieneze: servirea cafelei (espresso, cappuccino, Viennese Melange etc.) pe o tava argintie, cu latiera si un pahar de apa alaturi. Desigur, nu lipsesc rasfatul dulce (prajitura Viennese melange) si ziarul din fiecare dimineata.

Aceasta servire este mostenirea unei vechi traditii in care intelectualii vremii se intalneau la cafea, povesteau si dezbateau ore in sir, in tihna, in atmosfera eleganta a cafenelelor Vienei. Cafeaua Julius Meinl ofera semnificatie fiecarei zile din viata ta prin calitate, rafinament, bun gust si prin transformarea momentului cafelei intr-un moment de conexiune, de socializare si de relaxare.

Azi, poate mai mult decat oricand, ritualul cafelei de zi cu zi este despre un moment de bine cu tine ori un moment pretios de conectare cu cineva drag, un moment de rasfat, o mica bucurie ce poate inseamna enorm in agitatia vietii de zi cu zi.

Ofera-ti un moment special in fiecare zi

De ce sa nu te bucuri in fiecare zi de senzatia de a te afla intr-o cafenea vieneza, savurand muzica relaxanta si eleganta si gustul intens al unei cafele cu traditie? Pentru Julius Meinl, momentul tau special din fiecare zi inseamna ingrijirea si daruirea pentru fiecare etapa a calatoriei, de la frunza sau bobul de la ferma sau plantatie, pana la ceasca din mana ta.

Melange Vienez, o placere de neuitat

Vrei sa savurezi un moment vienez alaturi de partenerul tau sau de un om drag? Iti propun sa incerci Melanjul vienez, o specialitate tipic vieneza. Este un espresso mic servit intr-o ceasca mare cu lapte pe jumatate spumat si cu crema de lapte deasupra. Da, este atat de bun precum suna.

Iar daca preferi un gust mai intens de cafea, incearca Verlängerter (Café Americano) sau Maria Theresia (o specialitate ce poarta numele unui monarh habsburgic). Orice ai alege, fiecare ceasca va fi incununata de calitate, eleganta si traditia bogata Julius Meinl.

Foto: Getty Images.