Despre cei care sufera de sarbatori si despre cum ii putem ajuta

1
De Cristina Tudor
24 dec. 2022

In fiecare an, in perioada sarbatorilor, sunt anumite persoane care sufera. Atmosfera de sarbatoare le face rau, pentru ca le deschid anumite rani sufletesti care parca se agraveaza in aceasta perioada.

Vorbim aici de persoanele singure, de persoanele care au suferit in urma decesului unei persoane dragi sau care s-au despartit de curand.

In egala masura ii putem aminti pe cei care au anumite probleme medicale, copiii care au parintii plecati la munca in strainatate, cei care nu au un acoperis deasupra capului sau nu au bani pentru mancarea de zi cu zi. Acestia sunt coplesiti de gandurile negre in aceasta perioada.

Manifestarile afectiunilor de natura psihica a celor care sufera pot fi diverse, in acest sens putem vorbi despre: tulburare bipolara, tulburari de personalitate sau de comportament, ipohondrie, depresie, anxietate, atacuri de panica, dureri in anumite zone care apar din senin, se tot muta prin corp si dispar pentru a reaparea la scurt timp.

Am enumerat persoanele care sufera in perioada sarbatorilor dar si formele lor de manifestare, pentru a da de gandit tuturor celor care citesc acest material. Poate fi momentul sa ne gandim daca avem in jurul nostru persoane care sufera si pe care, din indolenta sau furati fiind de treburile zilnice, nu ii vedem.

De aceea este important sa ne uitam mai atenti in jur. Putem remarca un batran, un bunic sau o bunica, un frate, un coleg sau putem vedea suferinta in ochii cuiva strain pe care il vedem mergand pe strada. Putem alina aceste suferinte cu o vorba buna, o imbratisare, o urare, un gest, un sfat sau un cadou. Un simplu gest le poate arata ca conteaza si ei si ca ii pasa cuiva din familie, din firma sau ca bunului samaritean omului de pe strada.

Citeste continuarea pe kudika.ro

Foto: depositphotos.com