Destinatii europene celebre pentru gurmanzi. Sau cum iti alegi vacanta in functie de meniu

1
De Cristina Tudor
18 mart. 2021

Daca iubesti mancarea buna si te intrebi unde sa-ti petreci urmatoarea vacanta, iata cateva destinatii celebre din Europa pentru gurmanzi.

Nu conteaza daca iti place sa vizitezi restaurantele cu stele Michelin, sa savurezi cele mai proaspete si gustoase fructe de mare sau sa te bucuri de patiseria locala si mancarea stradala, important este sa consulti ghidul nostru pentru ca se va gasi cu siguranta ceva pe gustul tau.

Destinatii celebre pentru gurmanzi: Valea Rhone, Franta

Franta este probabil in chintesenta o natiune de gurmanzi. Asadar, faptul ca Valea Rhone este cunoscuta drept „inima sa culinara” iar caminul „capitalei sale gastronomice” este Leon, ar trebui sa spuna totul.

Faimoasa atat pentru traditiile sale rustice, sanatoase, cat si pentru gastronomie, aceasta regiune ofera de toate pentru toti: de la tarabe pline de viata la cele mai fancy restaurante cu stele Michelin. Miel din productie locala, carne de pasare, peste proaspat, fructe de mare, branza de capra, trufe, ierburi aromatice; toate sunt din abundenta si gatite perfect. Mai mult, podgoriile care imbraca valea raului furnizeaza vinul excelent pentru orice ocazie.

Cea care vorbeste cel mai bine despre fascinatia culinara din Valea Rhone este criticul culinar si omul de televiziune Prue Leith.

Citeste continuarea pe Life.ro.

Foto: Unsplash.com.