Esti pregatita financiar pentru a avea un copil?

pregatita financiar pentru a avea un copil
1
De Alice Moisescu
17 apr. 2019

Cand vei fi sigura ca esti pregatita financiar pentru a avea un copil? Aceasta este intrebarea pe care multe femei si-o pun incepand cu o varsta.

Intrebarea este, de multe ori, eronata. Cea potrivita ar fi, inainte de toate: Esti pregatita emotional sa ai copii? Apoi: Esti gata sa sacrifici totul cand ai pe cineva in viata ta care este si va fi intotdeauna, pentru tot restul vietii tale, mai importtant decat tine?

Intrebarea pe care nicio femeie nu vrea sa o auda

Daca raspunsul este ‘da’, atunci iti poti face griji si de partea financiara.

Niciodata nu e momentul potrivit sa ai copii, iti vor spune unii.

Cred ca un copil e o minune, dar mai cred si ca nu oricine e pregatit sa-l aiba

Daca ai 20 de ani, nu e timpul potrivit sa aduci pe lume un copil. Trebuie sa te regasesti pe tine, sa investesti in educatia ta, sa cresti, sa iti largesti orizonturile.

Daca ai 30 de ani, esti in plina ascensiune profesionala. Programul este unul infernal, dar se justifica.

Daca ai 40 de ani… acum ar fi timpul. Ai gasit un partener stabil, te simti confortabil financiar, insa nu mai poti ramane insarcinata. Ceasul biologic ticaie mai tare ca niciodata si se instaleaza panica.

Atunci? Cand este timpul potrivit sa ai copii? ORICAND. Acesta ar fi raspunsul. Dar fii sigura ca esti si pregatita financiar pentru asta.

Esti pregatita financiar pentru a avea un copil?

E bine sau nu sa faci un copil?

Trebuie sa ai, inainte de toate, controlul banilor. Iar asta tine de educatia ta financiara. Trebuie sa stii cat de mult castigi si cat cheltui.

Daca ai datorii, asigura-te ca le achiti inainte sa vina pe lume copilul. Mentine, de asemenea, si un fond de economii de urgenta. Te va ajuta sa gestionezi cheltuielile neprevazute.

Ai o cariera stabila? Pentru ca un salariu decent nu va fi suficient. Ia in considerare si faptul ca oricand ti-ai putea pierde locul de munca. Ce vei face atunci? Sunt suficiente joburi in domeniu? Poti avansa? Ai nevoie, asadar, de SIGURANTA.

Ai nevoie de un venit suficient de bun

Daca te straduiesti sa economisesti bani pentru a pleca in vacante in fiecare an… cel mai probabil nu esti inca pregatita sa cresti un copil si sa investesti in educatia si dezvoltarea lui.

Daca ai, insa, suficienti bani sa faci tot ce iti doresti, atunci e foarte posibil sa ii oferi si copilului tau tot ce are nevoie.

Daca tu si partenerul tau treceti impreuna de acest test de stres, sunteti gata sa aveti copii.

Insa, aminteste-ti un lucru: copiii au nevoie de dragoste mai mult ca orice. Nu trebuie sa ii oferi lucruri scumpe copilului tau. Ofera-i iubire, grija, protectie, sprijin, sustinere! Si creste-l frumos! Si sanatos!

Mai tarziu… iti va multumi!

Foto: Instagram – happygreylucky