Singurul regret al femeilor care se afla intr-o relatie serioasa

1
De Maria Constantin
2 nov. 2019

Doua din cinci femei care au divortat regreta ca si-au pierdut independenta financiara atunci cand au inceput relatia.

Te-ai intrebat vreodata cat de independenta esti din punct de vedere financiar? Poate ca preiei tu facturile care trebuie platite si lasi in seama partenerului actele masinii, contractele la utilitati si politele de asigurari. Poate ca el se ocupa de economiile pentru vacanta si tu de cele pentru situatii neprevazute.

Dar te-ai gandit ca renuntand la unele zone din bugetul vostru nu-ti faci, de fapt, un serviciu? Potrivit publicatiei Good Housekeeping, esti mai vulnerabila pe plan financiar cand preferi sa nu-ti bati capul cu unele aspecte ce tin de bani. Iata de ce:

Divortul, un factor perturbator

La inceputul anului, Financially Fabulous a realizat un sondaj de opinie pe tema unui subiect tabu in multe cupluri: banii. Aproape 13% din femeile chestionate au raspuns ca nu au spus nimanui cat castiga, nici macar partenerilor lor. 16% au recunoscut ca este dificil sa vorbeasca despre asta cu partenerul, in special despre datorii.

Banii nu ne strang in brate

Insa poti deveni independenta financiar doar daca vorbesti deschis cu partenerul despre bani si daca imparti cu el castigurile si datoriile, scrie Good Housekeeping.

Un studiu realizat de Netwealth arata ca doua din cinci femei divortate regreta ca nu si-au pastrat independenta financiara cand s-au casatorit. Si aproape o treime nu cred ca aveau sau au o idee clara despre veniturile partenerului.

Cand nu au un tablou complet al banilor din casa, femeile pot deveni vulnerabile financiar, iar in cazul unui divort se considera responsabile pentru banii familiei. „Divortul survine de multe ori in etapa de mijloc a vietii femeilor si adaugand consumul emotional sever, poate fi si un eveniment perturbator pe plan financiar (…)”, a declarat Charlotte Ransom, presedinte al Netwealth.

Cum sa te pui la punct cu banii

In primul rand, este important sa fii interesata de partea financiara a vietii de cuplu. Trebuie sa stii cat castigati impreuna, ce cheltuieli constante aveti, ce cheltuieli importante se prefigureaza si cat reusiti sa economisiti impreuna.

Moduri surprinzatoare prin care femeile gestioneaza banii mai bine decat barbatii

Daca impartiti banii, impartiti si responsabilitatile, dar fara a le abandona pentru totdeauna pe umerii partenerului – vorbeste cu el despre cum se descurca cu ele, despre cum il poti ajuta daca are nevoie. Sau faceti schimb de sarcini din cand in cand.

Fa-ti timp periodic pentru a discuta despre bani cu partenerul. Foarte rar un cuplu are aceleasi idei despre cum sa cheltuiasca si sa economiseasca banii, prin urmare comunicarea despre bani este cruciala.

Iar cand ai o discutie importanta pe aceasta tema, incearca sa nu folosesti termeni prin care sa judeci si sa dai sentinte. In schimb, bazeaza-te pe fapte. Expertii recomanda ca fiecare sa-si spuna punctul de vedere timp de cinci minute, fara ca celalalt sa-l intrerupa.

Foto: Getty Images.