Moduri surprinzatoare prin care femeile gestioneaza banii mai bine decat barbatii

1
De Alice Moisescu
26 oct. 2018

Suntem mai bune decat barbatii la investitii, la economii sau la anticiparea problemelor financiare din viitor, spun oamenii de stiinta.

Studiile arata ca femeile isi gestioneaza mai eficient bugetul, motiv pentru care isi capata independenta financiara mai devreme in viata si sunt pregatite mereu pentru situatii neprevazute.

Au mai putine datorii

Un studiu efectuat in 2015 arata ca, in medie, barbatii au datorii de 7.407 dolari, in timp ce femeile sunt mai cumpatate si nu se indatoreaza cu mai mult de 5.245 dolari. Diferenta de 22% este data de faptul ca reprezentantele sexului frumos isi cantaresc posibilitatile financiare mai realist, mai practic si nu se aventureaza in datorii pe care nu sunt sigure ca le pot achita. Sunt mai precaute si cantaresc fiecare optiune.

Daca vrei sa aduci prosperitate in viata ta, iti recomand acest program care te ajuta sa-ti gestionezi finantele eficient:

[NOU] Pentru ca stim ca este o perioada dificila din punct financiar pentru tine, Andreea Raicu si Anca Pascu au gandit programul <14 – Day Challenge for Prosperity and Money Mindset> care sa te ajute sa iti gestionezi banii mai eficient si sa atragi abundenta in viata ta.

Timp de 14 zile (21 august- 3 septembrie) Andreea Raicu iti va dezvalui metode de mindfulness (cum este meditatia) care au ajutat-o si pe ea sa scape de gandirea limitativa legata de bani si alaturi de Anca vei invata metode practice si tehnici de business menite sa iti aduca bunastarea. Te vei schimba pe tine si modul in care privesti situatia ta financiara si vei incepe sa vezi oportunitati care sa iti aduca prosperitatea mult visata.

Inscrie-te in program pana la data de 20.08.2020 ora 23:59 si poti beneficia de OFERTA SPECIALA de 1+ 1  => Poti sa mai aduci un prieten in aceeasi bani

Primesti BONUSURI GRATUITE in valoare de 650 euro:

2 Webinarii LIVE pe parcursul celor 14 zile cu Andreea & Anca

Lista cu cele 17 carti care le-au ajutat cel mai mult pe Anca si Andreea pe parcursul dezvoltarii lor personale

Vei primi acces FREE la un challenge de 8 zile cu rutina de dimineata care sa te ajute sa ai o zi productiva

Daca te inscrii in primii 2, vei primi GARANTAT:

  • 1 sesiune de 40 de minute de coaching one to one cu Anca  – 1 persoana
  • 1 sesiune de 40 de minute de coaching one to one cu Andreea  – 1 persoana
Pun mai des bani deoparte pentru fondurile private de pensie

Un alt studiu arata ca femeile sunt cele care se gandesc mai des la viitor si pun bani deoparte pentru zile negre sau chiar pentru fondurile private de pensii, indiferent de veniturile lor lunare. Insa, in ciuda masurilor de precautie pe care si le iau, tot barbatii au pensii mai mari in cele din urma. Acest lucru se datoreaza faptului ca barbatii au o varsta de pensionare mai avansata si sunt platiti mai bine decat femeile.

Sunt mai independente financiar

O cercetare arata ca barbatii cu varste cuprinse intre 35 si 45 de ani cer de doua ori mai des bani parintilor si sunt de patru ori mai predispusi sa locuiasca in casa parinteasca. Fie ca nu se grabesc sa isi gaseasca un loc de munca mai bine platit sau un camin pentru sine, expertii arata ca barbatii nu se simt presati sa isi castige independenta financiara cat mai repede.

Sunt mai cumpatate cand fac investitii

Barbatii isi asuma multe lucruri atunci cand fac investitii. Si sunt dispusi sa aloce sume mari de bani pentru asta. O companie de brokeraj a descoperit intr-un studiu recent ca barbatii sunt de sase ori mai dispusi sa investeasca riscant sau sa ia decizii indraznete.

In schimb, femeile investesc calculand fiecare risc, deci rareori intra in bucluc.

Foto: Shutterstock.com