20 de filme dupa carti celebre care au cucerit milioane de oameni in intreaga lume

1
De Cristina Tudor
13 nov. 2018

Filme luate dupa carti cu povesti care iti raman in suflet si in minte toata viata si care schimba ceva in interiorul tau.

Cand doua dintre pasiunile mele cele mai mari, cinematografia si literatura, se unesc nu pot sa fiu decat extrem de fericita. Unele dintre cele mai bune filme din toate timpurile sunt inspirate din romane celebre care au cucerit milioane de oameni in intreaga lume.

Filme deosebite luate dupa carti celebre
Gone Girl

Ce e mai important: adevarul sau cat de buna e povestea pe care vrem sa o auzim?

Trebuie sa recunosc ca am avut sentimente contradictorii dupa ce am vazut prima data acest film si povestea mi-a ramas mult timp in minte. Fata disparuta este un thriller psihologic deosebit de bun, insa nerecomandat celor mai slabi de inger. Bazat pe romanul cu acelasi nume scris de Gilian Flynn, filmul regizat de David Fincher (care are in palmares alte filme bune precum Seven, The Girl with the Dragon Tatto, The Curious Case of Benjamin Button sau Fight Club) reuseste sa suprinda tonul si atmosfera cartii fara sa strice esenta. Filmul prezinta la inceput o poveste care pare banala, mai exact sotia unui barbat dispare in conditii misterioase, iar principalul suspect este chiar sotul, asaltat de politisti si de mass-media care ii pun diverse intrebari. Lucrurile sunt insa mult mai complicate si pe parcursul filmului descoperi adevaruri care te lasa masca.

Me Before You

Lou, uite ce-i: daca vrei sa porti o rochie ca asta, va trebui sa fii sigura pe tine. Trebuie sa te imbraci cu ea nu doar fizic, ci si mental.

Printre cele mai frumoase povesti de dragoste pe care mi-a fost dat sa le descopar in ultimul timp. Inainte sa te cunosc este adaptarea cinematografica a romanului cu acelasi nume scris de Jojo Moyes, un roman de dragoste care s-a transformat rapid in preferatul generatiei de astazi. Filmul aduce in prim plan iubirea neasteptata dintre Will si Lou, doi oameni care, aparent, nu au nimic in comun, insa fiecare reuseste sa ii schimbe celuilalt complet viata. O poveste dulce-amaruie despre dragoste, curaj si renuntare.

Citeste continuarea pe Kudika.ro.

Foto: PR.