Lectii de viata de la profesorul Stephen Hawking, omul care nu s-a dat niciodata batut si si-a infrant soarta

stephen hawking
1
De Cristina Tudor
16 iun. 2019

Cele mai frumoase citate ale lui Stephen Hawking. Va invit sa le citim impreuna si sa ne lasam ghidati de ele deoarece pot fi adevarate lectii de viata in momentele dificile:

Stephen Haawking, unul dintre cei mai importanti oameni de stiinta ai timpurilor noastre, a carui perspectiva a modelat cosmologia moderna si a inspirat milioane de oameni din lumea intreaga, a murit la varsta de 76 de ani.

Familia sa a emis o declaratie oficiala la primele ore ale diminetii de miercuri, confirmand moartea la domiciliul sau din Cambridge.

In declaratie, copiii lui Hawking, Lucy, Robert si Tim au marturisit: „Suntem profund indurerati sa anuntam ca tatal nostru a murit astazi. A fost un mare om de stiinta si un om extraordinar a carui munca si mostenire vor trai multi ani. Curajul, perseverenta, stralucirea si umorul sau au inspirat oameni din intreaga lume.”

Mai jos am adunat cele mai frumoase citate ale lui Stephen Hawking. Va invit sa le citim impreuna si sa ne lasam ghidati de ele deoarece pot fi adevarate lectii de viata in momentele dificile:

1. Oricat de grea ar fi viata, exista un lucru pe care il putem face fara sa ne coste nimic: sa privim cerul in loc sa tot privim in jos…

2. Acolo unde este viata… este si speranta.

3. Am observat ca pana si cei care spun ca totul este predestinat si ca nu putem schimba nimic se uita in stanga si-n dreapta inainte sa treaca strada.

4. Intotdeauna m-am intrebat ce face universul sa existe. Timpul si spatiul pot constitui mereu un mister, dar asta nu ma impiedica sa-mi realizez visul. Legaturile dintre noi au crescut si acum, ca am aceasta sansa, sunt dispus sa impart aceasta calatorie cu voi. Fiti curiosi; eu stiu ca voi fi intotdeauna astfel!

5. Data viitoare cand cineva iti reproseaza ca ai comis o greseala, spune-i ca s-ar putea sa fie un lucru bun. Fara imperfectiune, noi doi nu am exista
6. Nimic nu poate exista pentru totdeauna.

7. Trebuie sa cautam cea mai mare valoare pe care o putem obtine din actiunile noastre.

8. Orice lucru conteaza, atat timp cat nu renunti la el.

9. Oamenii tacuti au cele mai zgomotoase minti

10. Unu, aminteste-ti sa privesti spre stele, nu in jos, la picioare. Doi, nu renunta niciodata la munca. Munca iti ofera un scop si viata este goala fara ea. Trei, daca esti indeajuns de norocos si iti gasesti iubirea vietii, aminteste-ti ca este acolo si nu renunta la ea.

Citeste continuarea pe Kudika.ro

Foto: Getty Images