5 fraze pe care NU trebuie sa le mai rostesti daca vrei sa atragi banii in viata ta. Cu ce poti sa le inlocuiesti

1
De Alice Papuc
5 apr. 2024

Perspectiva din care privesti un anumit lucru este mult mai importanta decat ai putea crede.

Este momentul sa recunoastem: atunci cand incercam sa folosim puterea Universului in favoarea noastra, cele mai multe dintre noi ne gandim inclusiv la manifestarea banilor. Resursele financiare au potentialul de a ne rezolva anumite probleme si de a aduce cu sine noi oportunitati. Cu toate acestea, ne punem dificultati in intregul proces de manifestare, fara sa ne dam seama. Cum facem asta? Folosind fraze care nu fac decat sa ne impiedice sa ne atingem obiectivele financiare. Iata care sunt acestea si cu ce poti sa le inlocuiesti!

“Nu am bani pentru acest lucru”

Spunand constant ca nu ai bani, nu faci decat sa iti creezi singura piedici si obstacole. Mai mult decat atat, de cele mai multe ori adevarul este ca ai avea resursele financiare pentru un anumit lucru (ca de exemplu, bilete la concert, o rochie noua sau o iesire in oras), insa preferi sa prioritizezi alte lucruri. Ceea ce este perfect normal si responsabil. Fii doar atenta la modul in care te exprimi si inlocuieste aceasta expresie cu “Acest lucru nu reprezinta o prioritate pentru mine in momentul actual” sau “Trebuie sa imi ajustez anumite prioritati astfel incat sa fac acest lucru”.

Trei tipare despre bani invatate in familie care iti pot bloca evolutia financiara. Cum le deblochezi pentru a atrage abundenta

“Sunt prea cheltuitoare”

Este bine sa recunosti acele aspecte la care inca mai trebuie sa lucrezi, insa priveste situatia cat mai obiectiv, fara sa ramai blocata in vina si regrete. Opteaza, in schimb, pentru o atitudine proactiva, care te aduce mai aproape de obiectivul tau “Imi voi gestiona mult mai bine resursele”; “Imi voi dezvolta un buget”.

“Banii nu cresc in copaci”

De cate ori nu ai auzit acest lucru de la parintii tai? Cat de vinovata te-ai simtit pentru lucrurile pe care ti le-ai achizitionat si pentru experientele pe care le-ai trait? Bineinteles, banii sunt valorosi si este bine sa te simti recunoscatoare fata de oportunitatile pe care le ai. Cu toate acestea, spunand ca “Banii nu cresc in copaci”, nu faci decat sa te concetrezi pe sentimentul de “absenta”, “lipsa”. O atitudine mult mai pozitiva pune accentul pe recunostinta si pe ceea ce poti controla chiar tu. De exemplu, poti spune ca “Munca mea este importanta pentru mine, la fel cum sunt si economiile”.

Cum sa atragi mai multi bani si abundenta in viata ta in 2024

“Banii nu imi ajung niciodata”

Aceasta atitudie nu face decat sa te puna in postura de victima si sa iti provoace o gandire limitativa in ceea ce priveste potentialele castiguri si gestionarea bugetului tau. Poti, in schimb, sa ai o atitudine mult mai responsabila, spunand simplu “Stiu ca trebuie sa imi stabilesc un buget clar si sa ma tin de acesta”.

“Nu voi putea niciodata sa ajung in X loc”

De cate ori nu ai visat la o vacanta exotica, dar ti-ai spus ca aceasta nu este pentru tine? In loc sa iti programezi creierul ca “nu poti”, incearca sa iti depasesti conditia. Poti spune “Ar fi bine sa fac din vacante o prioritate, sa incep sa economisesc, sa imi dezvolt un plan”. Acesta este doar primul pas din calatoria ta.

In continuare, daca esti interesata de subiect si iti doresti sa afli mai multe informatii, iti recomand sa citesti si articolul 6 pasi simpli pentru a depasi gandirea limitativa despre bani.

Foto: freepik.com