6 lectii despre iubire pe care le-am invatat din serialul “Friends“

1
De Mara Ionescu
9 nov. 2019

Este unul dintre cele mai iubite seriale si ne ofera o multime de lectii despre iubire. Aceste povete din serialul “Friends“ te vor ajuta in relatie.

Serialul “Friends“ ne ofera cateva lectii surprinzator de pretioase atunci cand vine vorba despre iubire. De la relatia tumultoasa dintre Ross si Rachel, pana la dragostea linistita dintre Monica si Chandler, serialul este plin de momente epice din care avem ce sa invatam.

1. Prietenia inainte de iubire nu este o idee rea

Daca e sa invatam ceva din relatia “Mondler“ (Monica si Chandler) este tocmai faptul ca o prietenie infiripata inainte de a forma un cuplu poate sa fie una dintre cele mai solide fundatii pentru o relatie fericita. Monica si Chandler au fost doar prieteni multi ani inainte de acea “noapte din Londra“ si se pare ca tocmai asta i-a ajutat sa aiba o relatie echilibrata si fericita.

Chiar si in cele mai dificile momente ale tale meriti iubire si respect

Isi cunosteau deja majoritatea defectelor, dar si calitatile, astfel ca atunci cand au decis sa formeze un cuplu stiau exact ca asta isi doresc.  Asa ca daca ai indepartat la un moment dat un barbat tocmai pentru ca ati avut o relatie de prietenie inainte, poate nu a fost cea mai buna decizie pe care ai luat-o in viata. S-a demonstrat de foarte multe ori ca o prietenie frumoasa poate sa se transforme in relatia de cuplu la care visezi de cand te stii. 

2. Gelozia si lipsa comunicarii este cea mai proasta combinatie

Acea faimoasa expresie “am decis sa luam o pauza in relatie“ a fost repetata la nesfarsit dupa ce cuplul Rachel si Ross a avut de invatat multe din ea. Chiar daca intr-adevar ei erau intr-o pauza, acest lucru nu-l poti folosi ca o justificare sa-ti inseli partenerul/a. 

Gelozia lui Ross cand l-a auzit pe Mark in apartamentul lui Rachel, precum si lipsa de comunicare dintre cei doi au condus la o alta drama. Niciunul nu a stiut sa gestioneze situatia cu maturitate. E foarte important sa invatam ca gelozia si lipsa de comunicare pot sa fie impreuna o combinatie extrem de periculoasa pentru o relatie fericita.

3. Inainte sa incepi o relatie, verifica daca amandoi aveti aceleasi asteptari

Aici avem ca exemplu relatia dintre Monica si Richard, o mare poveste de dragoste sfarsita prost pentru ca isi doreau lucruri diferite de la relatie. Monica a decis sa se implice intr-o relatie cu un barbat care era cu 21 de ani mai mare si care tocmai iesise dintr-un divort. El avea deja copii si nepoti, insa ea visa la nunta perfecta si la intemeierea unei familii. Astfel ca, in aceasta situatie diferenta de varsta a fost o piedica in calea fericirii. Cei doi erau in acel moment al vietii in care fiecare isi dorea ceva diferit.

7 carti despre iubirea de sine care-ti transforma viata

Chiar daca Richard a spus intr-un final ca-si doreste copii, pentru Monica nu a fost suficient, ea fiind convinsa ca o spune doar ca sa ramana in acea relatie. S-au iubit, insa iubirea nu e de ajuns atunci cand viitorul nu e impartasit, lucru care a condus in final la destramarea relatiei. De aceea, e mai bine sa stabilesti de la inceput ce iti doresti de la o relatie serioasa sau macar sa verifici pe parcurs daca sunteti pe aceeasi lungime de unda.

4. Impreuna puteti sa depasiti orice obstacole

Intalnirea dintre Mike si Phoebe a fost una aranjata, insa relatia lor a avansat foarte rapid intr-o poveste frumoasa de dragoste. Dupa un divort dificil, Mike ii marturiseste lui Phoebe ca el nu isi doreste sa se casatoreasca, lucru care i-a frant inima. Oricat de mult ar fi vrut sa treaca peste acest lucru si sa fie fericiti, Phoebe a realizat ca ea chiar isi doreste sa se marite intr-o zi, astfel ca relatia lor a ajuns la final. 

Abia dupa ce s-a vazut in pericol de a o pierde cu adevarat in fata lui David, care intentiona sa o ceara de sotie, Mike a luat atitudine si relatia lor s-a transformat intr-o frumoasa poveste de dragoste cu final fericit. Impreuna au reusit sa treaca peste obstacole si sa paseasca pe acelasi drum. 

5. Un ultimatum in locul comunicarii eficiente poate sa insemne sfarsitul unei relatii

Relatia dintre Ross si Emily a avansat foarte rapid, astfel ca Ross a cerut-o de sotie destul de repede. Totul s-a sfarsit cum nu se putea mai prost, pentru ca in timpul ceremoniei de la biserica Ross a rostit din greseala numele lui Rachel in loc de Emily. Oribil!

Cum sa iubesti o femeie care nu mai stie ce este iubirea?

Ross a fost dispus sa faca foarte multe compromisuri pentru a o impaca pe Emily si a continua relatia. Insa una dintre cele mai mari greseli pe care a facut-o Emily a fost aceea de a-i da un ultimatum: nu mai are voie sa o vada pe Rachel niciodata. Ross nu a putut sa faca acest lucru, iar relatia lor s-a terminat. Chiar daca o putem intelege cumva pe Emily, se pare ca aceste ultimatumuri nu fac decat sa conduca relatia spre final. 

6. Curajul de a termina o relatie chiar inainte de pasul cel mare te poate elibera

Curajul pe care l-a avut Rachel sa-l paraseasca pe Barry la altar a fost unul de admirat. Daca nu esti fericita in acea relatie, nu are niciun sens sa faci pasul cel mare. Daca Rachel nu isi aduna tot curajul sa faca acest lucru, nu ar fi trait marea sa dragoste cu Ross. Nu inseamna ca suntem de acord cu ceea ce a facut, pentru ca lucrurile puteau sa nu avanseze atat de mult in relatia cu Barry, insa uneori masurile drastice iti pot schimba viata in bine. Decizia de a termina o relatie in care nu esti fericita, fara sa tii cont de timpul petrecut impreuna, poate sa fie uneori cel mai bun lucru pe care il poti face pentru tine.

Foto: PR.