7 carti despre iubirea de sine care-ti transforma viata

1
De Iulia Claudia Dumitru
25 sept. 2019

Trecem des prin clipe mai putin placute sau confortabile. Daca stima noastra de sine este afectata, aceste clipe pot lasa urme adanci si convingeri nesanatoase ca am merita mai putin de la viata. Tocmai de aceea ti-am pregatit cateva recomandari de carti importante in igiena mintala si emotionala.

Pentru ca noi toti avem nevoie de o echilibrare a stimei de sine din cand in cand. Pentru ca, la finalul zilei, ramai tu cu tine. Investeste in cea mai importanta relatie din viata ta: relatia cu tine insati. Te pot ajuta aceste carti despre iubirea de sine.

7 titluri de carti despre iubirea de sine pe care sa le cauti

Indiferent de cine alege sa fie langa tine, indiferent de oamenii pe care tu alegi sa ii pastrezi in viata ta, tu vei ramane acolo. Tu vei fi acolo pentru tine. Iar felul in care tu te vei iubi depinde atat de atasament si educatia de acasa, cat si de experientele de viata si de oamenii ce ti-au “atins” viata. Daca vrei sa adaugi in timpul liber cateva carti care te inspira, acestea sunt exact ce ai nevoie sa iti arati cat de mult te iubesti. 

Nu te mai pedepsi! Nu mai fi dura cu tine! Nu te mai critica! Nu te mai sabota! Nu mai tolera relatii toxice! Auzi astfel de mesaje in multe carti de dezvoltare personala. Insa, cum poti pune in practica aceste indemnuri, de altfel sanatoase?

Sa incepem asa: respira! Esti minunata! Si acum, descopera cum poti sa iti arati cat esti de minunata! Incepe cu aceste carti despre iubirea de sine.

Esti cel mai tare! Cum sa nu te mai indoiesti de maretia ta si sa incepi sa traiesti o viata extraordinara, de Jen Sincero

Jen Sincero este life coach si ofera in acest volum ponturi despre cum sa traiesti mai bine cu tine. Cum sa incetezi sa te auto-sabotezi, cum sa iti creezi viata pe care ti-o doresti. 

Ed. Act si Polirom, 39,90 lei

I Love Me. Calea spre iubirea de sine, de David R. Hamilton PhD

Daca esti genul care pune pret pe fapte si comportamente, atunci aceasta este una dintre cele mai bune carti pentru stima de sine crescuta. Este scrisa de un om de stiinta care vorbeste despre biologia iubirii de sine. Despre biochimie si neurostiinta iubirii de sine. Vei gasi in aceasta carte si exercitii care sa iti “reprogrameze” creierul. 

Ed. Niculescu, 26,90 lei

Unfu*k Yourself. Elibereaza-ti mintea si traieste-ti viata, de Gary John Bishop

Stii discursurile acelea interioare in care te biciuiesti si te pedepsesti? Desigur ca le stii. Toti le stim. Si pe acest gen, paradoxal, functioneaza si cartea lui Bishop. Discutii directe, adevar fara perdea, discurs dur, cum bine te-ai invatat deja, asta vei gasi in aceasta carte.

Ed. Lifestyle, 35 lei

Drive – ce anume ne motiveaza cu adevarat, de Daniel Pink

Si Drive este una dintre cele mai bune carti despre iubirea de sine. Si asta pentru ca vorbeste despre cum sa iti mentii directia si sensul. Despre efectele recompenselor si a pedepselor asupra motivatiei noastre, efecte toxice, ce pot sa ne faca mai mult rau decat sa ne incurajeze starea de bine. Ce este grozav este faptul ca autorul ofera si aplicatii practice pentru a ne motiva. Aplicatii care chiar functioneaza a la long.

Ed. Publica, 47,20 lei

13 lucruri pe care oamenii puternici mental NU le fac, de Amy Morin

Daca vrei sa identifici obiceiurile proaste care te saboteaza, inclusiv negativismul, fie si acela rostit cu umor sau sarcasm ori cinism, aceasta este cartea ta. Despre cum sa vezi schimbarea ca parte esentiala din dezvoltare, despre cum sa traiesti cu fricile tale, despre cum sa accepti emotiile tale, despre cum sa iti rescrii creierul sa traiesti viata pe care ti-o doresti. 

Ed. Litera, 39,90 lei

Iubire Pentru Lucruri Imperfecte, de Haemin Sunim

Una dintre cele mai bune carti care iti transforma sanatatea mintala vorbeste despre boala acestui secol: perfectionismul. Despre cum sa ai o viata armonioasa, cu relatii frumoase, si mai ales o relatie frumoasa cu tine insati, vei descoperi aici parerea unui calugar budist. Poti incepe cu a-ti spune seara, la culcare, trei lucruri din viata ta pentru care esti recunoscator. Si restul vei descoperi in carte.

Ed. Lifestyle, 35,71 lei

Behave – de ce facem ceea ce facem, de Robert Sapolsky

Un profesor de biologie evolutionista de la Stanford vorbeste despre agumentarea stiintifica, din multe perspective, a comportamentului uman. Un stil narativ cu umor, logica si date confirmate stiintific, despre cum ne formam ca oameni si cum suntem influentati ancestral, dar si de factorii din copilarie si din viata matura.

Ed. Publica, 89,10 lei

Foto: Shutterstock.com