5 lectii pretioase pe care Jennifer Lopez le-a invatat de-a lungul carierei sale

1
De Teodora Tirca
14 dec. 2018

Jennifer Lopez e una dintre cele mai puternice figuri feminine din industria filmului… si a muzicii. Dar nu a uitat niciodata de unde a plecat.

Cu cateva ore inainte sa paseasca pe covorul rosu pentru premiera mondiala a noului ei film, Second Act, Jennifer Lopez a stat de vorba cu cei de la Vogue despre cariera ei, despre motivatia de a reusi si despre felul cum e judecata o femeie care trece de varsta de 40 de ani.

Cata intelepciune a acumulat o artista care e in industrie de cateva decade si care a luat contact cu atat de multi oameni de-a lungul carierei? Destula. Iar noi abia asteptam sa extragem cateva lectii.

1. Nu trebuie sa taci

„La inceputul carierei mele ma simteam ca si cum nu am permisiunea sa vorbesc. Daca as fi spus ceva, probabil ca cineva s-ar fi uitat la mine perplex si ar fi intrebat: <<Scuze, ai zis ceva?>>. Iar eu imi eram propriul critic tacut, imi dadeam ochii peste cap la orice fraza as fi vrut sa articulez. Dar erau alte vremuri atunci. Acum, ca femei, am inceput sa realizam ca avem o voce si ca vocea noastra e auzita, asa ca ne exprimam mai mult. Ne e mai usor sa spunem cu ce suntem OK si cu ce nu, si ca vrem sa fim tratate cu respect”, a declarat J Lo.

2. Celebreaza-ti varsta

„Cred ca faptul ca am ajuns la 49 de ani e important. De aceea am si vrut sa facem filmul Second Act. Ajungi intr-un punct in care te simti respinsa de toata lumea si esti pe cale sa renunti – pentru ca de cate ori te mai poti lovi cu capul de perete? Apoi ajungi sa-ti spui: <<Poate ca n-a fost sa fie, poate ca n-ar trebui sa indraznesc sa visez atat de departe, poate ca nu merit asta>>, si multe alte minciuni de acest fel. Modul acesta de gandire inseamna esec. Te sabotezi singura. Mereu vor fi obstacole, fie ca e vorba de varsta, de rasa, de statut social. Chiar si-asa, trebuie sa-ti spui: <<In ciuda a tot, o sa reusesc. O sa fac asta.>>”, precizat starul.

3. Ceea ce te face diferita, te face puternica

„Intotdeauna am spus ca, atunci cand am mers la Hollywood, ceea ce m-a ajutat sa reusesc a fost faptul ca eram din Bronx. Faptul ca eram atat de diferita de toata lumea de acolo m-a facut, de fapt, sa fiu speciala, sa aduc un suflu nou. De aceea, pe parcursul intregii mele cariere, am ramas reala, am ramas „Jenny from the Block”. Originea mea e importanta pentru mine, e ceea ce sunt, imi aminteste de vremurile in care nu aveam nimic si ca pot avea mult mai mult daca imi propun asta.”

4. Nu e vorba despre ei, e vorba despre tine

„Am fost in multe relatii si de cate ori ceva mergea prost imi spuneam ca e vina lor, ca nu ma inteleg, ca ei sunt una sau alta… Pana cand mi-am dat seama ca nu e vorba despre ei, e vorba despre mine. Eu trebuia sa ma inteleg mai bine, sa aflu ce imi doresc si de ce am facut alegerile pe care le-am facut. Auzim asta tot timpul, dar chiar trebuie sa ne iubim pe noi insine. Si a fost nevoie sa invat sa fac asta.”

5. Fii parte dintr-un viitor mai bun

„E important pentru mine ca femeile care lucreaza pe platou sa arate cat mai aproape de realitate, sa vorbeasca despre viata, asa cum e ea. Cand producem filme, vrem sa reflectam realitatea. Uneori filmele sunt pe stilul Hollywood, mai glam, dar tot trebuie sa fie cat de cat realiste, pentru ca oamenii sa se regaseasca in ele. Singurul film care m-a inspirat si mi-a inspirat intreaga cariera a fost West Side Story, pentru ca e cu oameni din Puerto Rico. Nu a contat ca erau membrii unei bande dubioase – a contat ca dansau, cantau, erau indragostiti. Asta a fost de ajuns pentru o fetita din Bronx care avea nevoie de curaj pentru a evolua, pentru a fi o persoana buna, o mama buna.”

Foto: Getty Images.