Locuri de vizitat in apropierea Vienei: 7 recomandari

1
De Cristina Tudor
9 feb. 2021

Ce locuri de vizitat in apropierea Vienei ar trebui sa avem pe lista de calatorie? Datorita amplasarii sale pe malurile Dunarii si la poalele nord-estice ale Alpilor, zona din jurul Vienei are foarte multe locuri de vizitat – de la varfuri de munte inalte pana la vaile raurilor de smarald, manastiri, palate marete si atractii istorice.

Viena a fost secole la rand capitala imperiala si resedinta familiei imperiale de Habsburg, ceea ce a dus la dezvoltarea sa ca unul dintre cele mai importante centre culturale si politice ale Europei. Cu o populatie pe atunci de doua milioane de locuitori, pe vremuri Viena era depasita doar de Londra, New York si Paris. Insa, la sfarsitul Primului Razboi Mondial capitala Austriei a pierdut un sfert din populatia sa. De aceea, la propunerea Republicii Austria, centrul vechi al orasului Viena, precum si castelul Schönbrunn, marturii vii ale domniei familiei imperiale de Habsburg, au fost trecute de UNESCO pe lista monumentelor patrimoniului mondial.

Insa, lasand la o parte orasul, ce locuri de vizitat in apropierea Vienei am putea trece pe lista noastra? Pentru o calatorie feroviara mai lunga, luati Semmering Railway prin imprejurimile pitoresti, puteti ajunge chiar pana la frumosul oras Salzburg. Daca va incumetati chiar si mai departe, puteti trece granita catre Praga sau Budapesta. Insa, noi va recomandam mai jos sapte locuri de vizitat in apropierea Vienei, adica la cel mult doua ore de mers cu masina sau cu autobuzul ori trenul.

Locuri de vizitat in apropierea Vienei: Lainzer Wildlife Park

La jumatate de ora cu autobuzul 56B sau cu masina, Lainzer Wildlife Park este destinatia perfecta daca vreti o iesire in natura, in padurea vieneza. Stejarii si mestecenii vechi te vor face sa te simti ca intr-un basm. In trecut, acest loc a fost un loc de vanatoare preferat de multi nobili. Astazi, nu se poate vana, dar puteti face drumetii si, mai ales, puteti vizita observatorul Hubertuswarte.

Locuri de vizitat in apropierea Vienei: Palatul Laxenburg

Doar un drum de mai putin de 40 de minute cu autobuzul 200 sau 210 (sau de jumatate de ora cu masina), puteti vizita o bijuterie de castel, cu un lac de smarald. Castelul Laxenburg se afla la 15 km de Viena, in partea de sud a Padurilor Vieneze. Din secolul al XIII-lea, Laxenburg, datorita apropierii sale de Palatul Schonbrunn, a fost resedinta preferata de primavara si vara a familiei imperiale.

Citeste continuarea pe Life.ro.

Foto: Unsplash.com.