14 locuri de vizitat in Barcelona. Sau cum sa surprinzi frumusetea catalana intr-o excursie in orasul lui Gaudí

1
De Cristina Tudor
3 iun. 2021

Iti propunem 14 dintre cele mai frumoase locuri de vizitat in Barcelona, o destinatie atragatoare pentru vacanta de vara.

Capitala vibranta a Cataloniei, Barcelona este un oras uimitor cu deschidere la mare, care isi prezinta frumusetea si stilul de viata insorit. Peisajele superbe, arhitectura uluitoare si atractiile culturale superbe fac din Barcelona o destinatie atragatoare. Desigur, clima mediteraneana placuta adauga un farmec aparte acestui oras.

Barcelona are un cartier cu o atmosfera medievala superba, Barri Gòtic, cu o ambianta aproape magica din lumea veche, dar este renumit si pentru arhitectura sa modernista. Antoni Gaudi a lasat o amprenta durabila asupra orasului Barcelona, cu cladirile sale suprarealiste de avangarda; multe dintre ele sunt listate de catre UNESCO.

Una dintre cele mai bune modalitati de a descoperi Barcelona este ratacind fara tinta si descoperind astfel strazile laterale ascunse, cu mici cafenele sau oprindu-va pentru a va relaxa in pietele linistite ale orasului, unde muzicienii stradali canta la chitarele spaniole. Surprize incantatoare abunda la fiecare pas.

Iata asadar, cele mai frumoase 14 locuri de vizitat in Barcelona:

Locuri de vizitat in Barcelona: Basilica Sagrada Familia

Basilica Sagrada Familia se afla in partea de nord a orasului, dominand imprejurimile sale cu cele 18 turnuri care se ridica deasupra tuturor celorlalte cladiri. Una dintre cele mai neconventionale biserici din Europa, acest monument uimitor este desemnat ca obiectiv al Patrimoniului Mondial UNESCO.

Cel mai important arhitect catalan din epoca moderna, Antoni Gaudi a fost insarcinat in 1883 sa proiecteze aceasta bazilica drept biserica neogotica. Dar, in loc sa urmareasca planurile, a creat un exemplu semnat al celebrei sale arhitecturi suprarealiste Art Nouveau. Nu avea in minte idei ferme, preferand sa modifice si sa adauge la planuri pe masura ce lucrarile au progresat.

Citeste continuarea pe Life.ro.

Foto: Unsplash.com.