5 motive pentru care femeile inteligente isi gasesc greu partenerul potrivit

1
De Maria Constantin
16 iul. 2021

Inteligenta si ingeniozitatea sunt trasaturi care pot intimida multi oameni – poate fi o explicatie pentru dificultatea cu care persoanele inteligente isi gasesc un partener potrivit.

Cand se priveste in oglinda, o femeie inteligenta vede reflexia unei persoane puternice care stie ce vrea. Indrazneala ei poate sa-i tina pe multi la distanta.

Dar nu-i vorba numai despre asta – exista mai multe motive pentru care inteligenta tinde sa impuna nu doar respect, ci si sa-i sperie pe ceilalti.

1. Esti analitica

Daca ai tendinta sa despici firul in patru si sa analizezi in detaliu fiecare intalnire romantica, nu-i de mirare ca sfarsesti singura – aceasta e o cale sigura de a ucide tot farmecul unei povesti de dragoste. Trebuie sa te impaci cu ideea ca nu exista oameni perfecti si nu exista viitor perfect, asa ca lasa putin lucrurile sa scape de sub control si bucura-te de iubire!

2. Mai bine singura decat cu un tip nepotrivit

Teoretic, nu suna rau: de ce sa-ti pierzi vremea si energia cu un om care nu se ridica la nivelul tau? Pe de alta parte, exista pericolul sa nu simti niciodata ca ai intalnit pe cineva de talia ta – desi ai dreptate sa gandesti ca e mai bine sa fii singura decat cu cineva nepotrivit, nu-ti va fi deloc usor sa te impaci cu asta.

3. Esti constienta ca iubirea nu e un basm

Nu-i neaparat un mod cinic de a privi dragostea, este doar un adevar asumat. Multe relatii ajung la capat intr-un mod dureros si e normal sa te intrebi daca merita toata suferinta. Pentru tine, o relatie trebuie „sa decoleze” mai incet, asa ca eviti sa te implici prea mult.

De ce femeile inteligente sunt mereu atrase de parteneri toxici

4. Ii intimidezi pe multi

Contrar asteptarilor, o persoana inteligenta ii poate intimida nu doar pe cei cu un IQ mai slab, dar si pe cei foarte inteligenti. Unora poate sa nu le pice bine faptul ca excelezi in anumite directii in care ei nu se descurca. Pentru multi altii, chiar si interesati de tine, poti parea inabordabila.

5. Te protejezi de orice te-ar putea rani

Cu cat esti mai inteligenta, cu atat esti mai constienta de riscurile si de pericolele din jurul tau si ai tendinta sa extinzi acest „al saselea simt” si in viata sentimentala. Iti creezi un scut invizibil care se activeaza de fiecare data cand apare „scanteia” unei iubiri si distruge orice tentativa de a fi cu cineva.

Foto: Unsplash.com