De ce femeile inteligente sunt mereu atrase de parteneri toxici

1
De Irina Constantin
29 iul. 2019

Se pare ca exista o predispozitie misterioasa, pe care specialistii au analizat-o mai atent.

Nu te-ai intrebat niciodata de ce prietena ta cea mai buna, o persoana inteligenta si descurcareata, se afla intr-o relatie cu un barbat total nepotrivit? Ei, bine, se pare ca majoritatea femeilor de succes sunt atrase, la un moment dat, de parteneri toxici.

Atragi numai parteneri toxici? Iata care pot fi cauzele!

Cu siguranta, ai gandit cel putin de cateva ori ca iubitul unei femei minunate nu se ridica la nivelul acesteia si „nu o merita”. Apoi, te-ai intrebat care este motivul pentru care ea ramane in situatia respectiva.

Sa fie vorba despre standarde joase? Slabiciune? Nici gand!

Femeile puternice si de succes nu se feresc niciodata de efort

O femeie inteligenta a invatat ca succesul vine doar cu eforturi pe masura. Rezultatele se obtin numai prin munca sincera si consecventa, iar ea stie asta. De aceea, lucreaza zilnic si isi da toata silinta sa se autodepaseasca si sa evolueze pe toate planurile.

Semnele care iti arata ca relatia voastra este toxica

Aceste femei aplica aceleasi principii si in viata de cuplu, iar aici pot aparea probleme. „Daca, de obicei, am rezultate bune cand muncesc pentru ceva, de ce nu ar fi valabil si in dragoste?”, se intreaba ele.

Acest lucru le face sa ofere non-stop, sa gaseasca justificari pentru defectele partenerului si sa creada ca il pot schimba prin propriile eforturi.

Prin urmare, ele sunt atrase de relatii provocatoare, in care pot „munci”. Uneori, ele chiar raman cu parteneri toxici, fara sa isi dea seama cand si cum s-a intamplat asta.

Partenerii toxici sunt si ei atrasi, la randul lor, de femei inteligente

Un barbat centrat pe el insusi, narcisist sau egoist, nu va cauta niciodata o partenera slaba, ci din contra. Acest tip de partener are nevoie de o femeie puternica, desteapta si care are multe de oferit.

Barbatii toxici vor cauta intotdeauna o partenera sigura pe sine si suficient de puternica pentru a le acorda sprijinul si atentia de care au atat de mare nevoie.

6 cele mai toxice cupluri in functie de zodie

Totodata, studiile arata si ca barbatii care cer atentie constanta in relatii se orienteaza catre femei care se iubesc pe sine si care nu au la fel de multa nevoie de confirmari. In acest fel, toata dinamica relatiei se poate indrepta catre ei.

Ce primesc femeile la schimb?

Daca partenerul toxic primeste atentie si validare, femeia cu ce se alege, din moment ce decide sa ramana in relatie? Raspunsul este simplu: iluzia masculului alfa. Un partener dominant si narcisist va parea mereu amuzant, fermecator, atractiv si misterios.

In plus, multi parteneri toxici reusesc sa isi tina iubitele langa ei oferind satisfactie pe plan sexual. Odata ce se creeaza o legatura la acest nivel, este foarte dificil de trasat linia intre iubire si atractie fizica.

Mai mult, un partener toxic nu isi va arata niciodata adevarata fata din prima clipa. Asadar, cand cei doi formeaza o conexiune bazata pe (ceea ce pare la inceput) simpatie, atractie si intelegere reciproca, recunoasterea situatiei reale este mult mai dificila.

Foto: Shutterstock.com