Plante de apartament care purifica aerul din locuinta noastra

1
De Monica Radulescu
21 aug. 2018

Ne putem baza intotdeauna pe anumite plante de apartament pentru a ne asigura ca aerul din locuinta noastra este respirabil. Asta pentru ca starea noastra de sanatate depinde si de calitatea aerului pe care il respiram – nu doar afara, ci si in casa in care locuim.

Nu ai crede, dar aerul din locuinta poate fi toxic, din cauza vaporilor emanati de vopselele, a lacurilor si adezivilor din mobila, parchet sau covoare, dar si a solutiilor de curatenie si odorizantelor de camera. Asta pentru ca ele contin o multime de substante chimice, printre care formaldehida, benzenul si amoniac. Pe termen lung, acestea pot provoca chiar alergii si probleme respiratorii.

De aceea, am rugat-o pe dna dr. Ruxandra Constantina, medic apifitoterapeut la clinica de medicina naturopata „Medica RD Esthetic”, sa ne recomande cateva plante de apartament care imbunatatesc calitatea aerului din casa.

Plante care actioneaza ca un filtru in casa
Aloe Vera

Aloe Vera este o planta recomandata pentru orice locuinta, deoarece absoarbe si inactiveaza formaldehida si benzenul. In plus, sucul proaspat obtinut din frunze are efecte benefice asupra pielii. Hidrateaza, calmeaza arsurile usoare, iritatiile si ranile superficiale.

Gerbera

Gerbera filtreaza tricloretilena si benzenul. De asemenea, are efecte antialergice si ajuta la imbunatatirea calitatii somnului.

Ficusul

Ficusul elimina din aerul incaperilor benzenul, tricloretilena si formaldehida. Atentie, insa: poate provoca dermatite de contact, mancarimi si iritatii la nivelul ochilor, precum si tuse.

Crassula

Crassula este o planta care absoarbe pana la 90% din benzen si fumul de tigara. In plus, poate sa absoarba energiile negative din incapere. De aceea, este recomandata pentru efectul ei de calmare.

Iasomia si lavanda

Tot pentru o stare de bine sunt recomandate iasomia si lavanda. In plus, daca aveti probleme cu somnul, este bine sa tineti aceste plante in camera in care dormiti.

Crizantema

Crizantema elimina tricloretilena, formaldehida, benzenul și amoniacul. Atentie: persoanele care intra in mod constant in contact cu tulpina si frunzele de crizantema pot dezvolta dermatita de contact din cauza unor substante toxice foarte puternice.

Feriga

Feriga actioneaza ca un adevarat umidificator natural si este una dintre cele mai bune plante de apartament care purifica aerul.

Muscata

Muscata purifica si ea aerul, regleaza nivelul de umiditate din camera si alunga insectele. In plus, daca aveti in preajma aceasta planta, veti fi mai putin melancolici si mai relaxati. Atentie daca intrati in contact cu perii frunzelor – pot provoca iritatii la nivelul pielii.

Cactusul

Cactusul este bine sa fie amplasat langa televizor si calculator. Planta o sa absoarba radiatiile electromagnetice emanate de aceste aparate.

Daca suferiti de alergie la polen, evitati sa cumparati plante de apartament precum feriga si orhideea.

Foto: Instagram – Botanybox