5 plante usor de ingrijit care iti transforma casa intr-o oaza de prospetime

1
De Maria Constantin
17 iun. 2020

Aceste plante in ghiveci aduc mai multa viata in casa si imbunatatesc aspectul locuintei tale.

Daca iti doresti sa-ti transformi casa intr-o gradina interioara, dar nu ai destul timp ca sa ingrijesti plantele, atunci trebuie sa iei niste decizii strategice cand le cumperi. Cauta sa-ti diversifici plantele si le asezi cu grija (unele atarnand de tavan, altele in ghivece asezate pe podea), astfel incat sa conferi casei tale un impuls verde fara sa fii nevoita sa ingrijesti zeci de plante in fiecare saptamana.

In editiile din 2018 si 2019 ale catalogului Real Simple Homes gasesti cinci tipuri de plante pe care designerii de interior le folosesc pentru a da impresia ca locuintele sunt pline de verde. Aceste cinci plante iti transforma casa intr-o oaza interioara.

O planta intr-un ghiveci mare

O planta mare intr-un ghiveci asezat pe podea creeaza un efect minunat. Mai multe plante mici pot da senzatia de loc aglomerat, dar una mare umple perfect spatiul si atrage atentia.

Vrei o planta care sa se remarce si care sa fie usor de intretinut? Opteaza pentru un palmier – in general sunt usor de ingrijit si pot tolera si o anumita neglijenta, spre deosebire de popularul smochin. Insa orice ai alege, foloseste pamant bun pentru ghiveci si asigura-te ca locul in care asezi planta primeste suficienta lumina. Noua ta planta, fie ca este Pasarea paradisului, fie ca e o Monstera, iti va multumi.

179 lei, ikea.ro

Plantele mici

Indiferent de stilul de decor, fiecare casa are numai de castigat cu plantele mici care stau pe marginea chiuvetei din baie sau a cazii, noptierele de langa pat si mesele din living. Mici, usor de intretinut, plantele precum cele suculente sunt ideale in astfel de locuri.

Comanda cateva plante suculente, apoi asaza-le pe toate suprafetele mici din casa ta.

Succulent, 44,90 lei, ikea.ro

O planta artificiala

Cele mai multe case au cel putin un coltisor in care nu ajunge nicio raza de lumina. Iar de obicei acest loc este in uscator sau in incaperea in care se afla garderoba. Pentru un colt intunecat e mai bine sa cumperi o planta artificiala care nu are nevoie de lumina si de apa si care va infrumuseta locul respectiv.

Mica papadie artificiala, 96,50, bakker.ro

Plante agatatoare de apartament

Plantele asezate pe blaturi si mese sunt frumoase, dar pentru un aspect vizual imbunatatit ai nevoie de plante agatoare care pot sta pe rafturi si glafuri sau in cosuri suspendate. Iedera, Senecio rowleyanus si Planta-paianjen (Chlorophytum comosum) sunt optiuni foarte bune.

Iedera Hedera ‘Pittsburgh’, 32,90, bakker.ro

Plante de apartament care purifica aerul din locuinta noastra

O pledoarie foarte buna in favoarea acestor plante este ca in categoria dormitor principal din editia 2019 a catalogului Real Simple Home, designerul Mandi Gubler de la Vintage Revivals a aranjat mai multe plante agatatoare la fereastra, ca o alternativa creativa pentru perdele.

O planta mare pusa pe un suport inalt

Uneori, cel mai bun mod de a atrage atentia asupra unei plante este sa o asezi pe un suport inalt. In dormitorul copiilor din editia 2018 a catalogului Real Simple Home, un suport inalt metalic sustine o planta cu multe fruze, dar da si un aer sofisticat incaperii.

IKEA suport plante SATSUMAS, 199 lei

Foto: Instagram/Allana Davison