Saturn retrograd: Evenimentul astrologic care iti poate schimba viata radical anul acesta

1
De Maria Constantin
15 mai 2020

Din aceasta luna si pana la toamna, Saturn devine retrograd. Aceasta evolutie are influenta asupra fiecaruia dintre noi.

In fiecare an, Saturn este retrograd – de obicei din aprilie sau mai pana in luna septembrie. In aceste patru sau cinci luni se intampla multe lucruri care au efect asupra ta, iar Saturn retrograd poate deschide poarta catre schimbari pozitive, scrie Refinery29.

Multe oportunitati in munca si dragoste

„Saturn retrograd nu este o tranzitie negativa. Cand planeta karmica Saturn incepe sa incetineasca, ne ofera timp pentru a reflecta asupra unor lucruri precum relatiile si rolurile noastre in munca”, explica astrologul Lisa Stardust.

Experta mai spune ca miscarea inapoi pe orbita proprie a planetei cu inele ne va determina sa fim mai contemplativi si sa ne planificam urmatorii pasi. „Asta poate include sa decidem daca vrem sa fim pe picioarele noastre si sa lucram pe cont propriu”, arata ea.

Urmeaza o perioada speciala, plina de oportunitati, si pentru iubire, scrie Refinery29. Daca te gandeai sa faci urmatorul pas in relatia cu partenerul tau, aceasta tranzitie ofera un impuls in plus pentru a face un salt inainte. „De obicei, in aceasta perioada oamenii sunt mai dedicati”, spune Stardust.

Impacarea cu karma

Saturn este, de asemenea, planeta care guverneaza karma. Iar acum, cand e retrograd, este o perioada buna pentru a te raporta la comportamentul tau din trecut; te-ai putea revansa pentru actiunile negative sau ai putea corecta o atitudine gresita. Niciodata nu e prea tarziu ca sa-ti platesti datoriile si odata ce ai restabilit echilibrul intre bine si rau, poti sa pasesti inainte in deplina armonie cu lumea inconjuratoare.

„Putem sta linistiti in ceea ce priveste karma! Dar daca ne-am afundat in greseli, ar trebui sa cerem niste scuze”, explica Narayana Montúfar, senior astrolog la Astrology.com si Horoscope.com. „Un tranzit ca acesta face parte din ciclul natural al vietii, iar Saturn retrograd ne ajuta nu doar sa tinem evidenta situatiei, dar si sa stabilim adevarul”, arata ea.

3 zodii pentru care luna mai va avea efecte nefaste

Pentru Montúfar, Saturn retrograd este o verificare a realitatii. De asemenea, o alta fateta a monedei este ca ai putea vedea o energie pozitiva generata de faptele tale bune din ultimele luni, adauga ea. „Saturn retrograd pare ca ii recompenseaza pe cei care fac eforturi reale”, spune astrologul.

O fereastra de patru luni

Ne putem astepta in urmatoarele luni ca mintea noastra sa se indrepte spre probleme legate de siguranta personala, de afaceri si de munca, arata Leslie Hale, astrolog la Keen.com. „Avem o fereastra de patru luni pentru a afla daca trebuie sa ne schimbam jobul sau daca trebuie sa urmam o alta cariera”, este ea de parere.

Hale spune ca desi am putea resimti anxietate si contrangere in perioada in care Saturn este retrograd, e important sa ne amintim ca acum obiectivul este sa evaluam lucrurile importante si sa facem schimbari daca este necesar. In septembrie, cand planeta nu va mai fi retrograda, ar trebui sa fii pregatita sa dai tot ce ai mai bun – cu totii urmarim asta.

Foto: Unsplash.com