Top 5 cele mai reusite roluri ale vedetelor in filme biografice, conform criticilor internationali

1
De Irina Constantin
8 nov. 2019

De la Marilyn Monroe si Abraham Lincoln, pana la Ray Charles si Malcolm X – toti au fost interpretati, de-a lungul vremii, de diversi actori, in nenumarate productii cinematografice.

Biografiile reprezinta unul dintre cele mai dificile genuri. Abordarea realista si, in acelasi timp, artistica a vietii unei personalitati arhicunoscute nu este deloc usoara. Nici pentru producatori, nici pentru actori!

12 filme inspirate din fapte reale care sunt adevarate lectii de viata

De-a lungul anilor, au fost realizate sute sau chiar mii de filme biografice, unele mai reusite decat altele. In continuare, poti vedea unele dintre cele mai bine interpretate roluri ale actorilor celebri in filme biografice exceptionale, selectate de critici internationali.

Top 5 cele mai bune roluri in filme biografice, alese de critici

1. Natalie Portman, in rolul lui Jackie Kennedy – „Jackie” (2016)

In aceasta productie biografica, Natalie nu numai ca imbraca faimosul costum Chanel si imita aproape perfect vocea sotiei lui John F. Kennedy, dar reuseste o performanta absolut splendida.

Actrita emana sentimente puternice in fiecare moment si reuseste sa transmita o gama larga de emotii. Filmul se axeaza pe micile detalii ale suferintei si arata, pe rand, frica, disperarea, speranta si coplesirea simtita de sotia fostului presedinte. Natalie Portman face o treaba extraordinara, reusind sa stapaneasca acest personaj complex.

2. Kelli Garner, in rolul lui Marilyn Monroe – „The Secret Life of Marilyn Monroe” (2015)

Marilyn Monroe este figura legendara, un personaj arhicunocut care a fost interpretat de numeroase actrite si admirat de milioane de femei din intreaga lume.

Acest film biografic a fost subestimat, desi interpretarea lui Kelli Garner este una dintre cele mai reusite, conform criticului de film Kristen Lopez.

10 filme clasice care au definit frumusetea feminina

Actrita se indeparteaza de cliseele care au ajuns sa o reprezinte pe Marilyn (alunita de deasupra buzei, rujul rosu si atitudinea teatrala). In schimb, ea prezinta partea reala si feminina, gratia si personalitatea puternica a artistei.

3. Jamie Foxx, in rolul lui Ray Charles – „Ray” (2004)

Jamie Foxx a castigat un Glob de Aur si multe alte premii pentru interpretarea fabuloasa din aceasta pelicula. Fostul comediant stand-up a impresionat toti criticii, jucand perfect rolului artistului Ray Charles.

Jamie Foxx a intrat in pielea cantaretului si i-a imitat perfect si natural fiecare gest, mimica, ticurile si posturile pe scena.

40 de filme pe care TREBUIE sa le vezi pana la 40 de ani

4. Denzel Washington, in rolul lui Malcolm X – „Malcolm X” (1992)

„Pentru mine, un rol jucat bine este acela care ma face sa uit ca urmaresc un actor si imi ofera impresia ca ma uit chiar la vedeta interpretata”, explica Mike McGranaghan, criticul de film care a selectat aceasta productie.

Denzel Washington isi joaca impecabil personajul, de la prima secventa pana la ultima. Acest lucru este demn de apreciere, dat fiind caracterul complex al personajului Malcolm X, controversat si intens criticat.

5. Angela Bassett, in rolul Tinei Turner – „What’s love got to do with it?” (1993)

Oricine ar incerca sa o interpreteze pe fabuloasa Tina Turner se inroleaza intr-o misiune aproape imposibila. Cu toate acestea, rolul Angelei Bassett este cu adevarat memorabil intr-unul dintre cele mai bune filme biografice.

Interpretarea sa din „What’s love got to do with it?” (film intitulat dupa celebra melodie a Tinei) a fost aclamata de critici si de spectatori, fiind si nominalizata la Premiile Oscar.

Foto: PR