Top 10: Filmele geniale care ne-au emotionat in 2018

1
De Alice Moisescu
31 dec. 2018

Anul #2018 a fost un an de succes pentru productiile cinematografice si a cuprins pelicule dintre cele mai interesante.

Am preluat si noi, asadar, cele mai bune filme ale anului, conform IMDb, si ti le impartasim si tie!

1. L’amant double

O tanara instabila emotional merge regulat la un psihoterapeut. Se indragosteste de el si incep sa aiba o relatie. La un moment dat, ea descopera ca partenerul sau ii ascunde ceva si totul se schimba.

2. Hereditary

Dupa Ellen, capul familiei Graham, fiica ei incepe sa descopere secrete criptice, terifiante… despre propria descendenta. Si cu cat descopera mai multe, cu atat ii este mai greu sa fuga de soarta sinistra pe care se pare ca a mostenit-o.

3. Book Club

Lectura nu a fost niciodata mai inspirationala pentru patru prietene de o viata care invata sa traiasca si sa zambeasca din nou. „Book Club” urmareste viata a patru prietene foarte bune si schimbarile care se produc in viata lor atunci cand in clubul lor de lectura se citeste „Fifty Shades of Grey”. O comedie de-a dreptul savuroasa!

4. Mission Impossible – Fallout

Trecutul lui Ethan a revenit sa il bantuie. Cand o misiune IMF se termina prost, lumea se confrunta cu consecintele acesteia. In timp ce Ethan Hunt incearca sa indeplineasca misiunea, CIA incepe sa puna la indoiala intentiile si motivele sale.

5. First Man

First Man spune povestea lui Neil Armstrong, primul om care a calcat pe luna. Filmul se bazeaza pe autobiografia oficiala a astronautului si il are pe Ryan Gosling in rolul principal.

6. Aquaman

„Aquaman” il aduce pe Jason Momoa in rolul lui Arthur Curry, alias Aquaman. Momoa il descrie pe Curry ca fiind „jumatate om, jumatate zeu”. Poate sa respire sub apa si poate sa comunice cu creaturile marii. Un SF care te va tine cu sufletul la gura.

7. The Eqalizer 2

Dupa ce Robert McCall (Denzel Washington) afla ca Susan, o veche prietena, a fost ucisa, acesta decide sa ii caute pe autorii crimei si sa ii pedepseasca conform propriilor metode.

8. Den of Thieves

Planul jafului suprem porneste de la ideea scoaterii din circulatie a fabuloasei sume de 120 de milioane de dolari chiar de sub nasul celui mai performant department al politiei din Los Angeles. Atunci cand gastile de infractori au si insigne de politisti, te intrebi daca pericolul real il reprezinta hotii sau fortele de ordine.

9. The Death of Stalin

Peisajul politicii interne a Rusiei Sovietice din anii 1950 se transforma intr-o comedie neagra in acest film regizat de Armando Iannucci. Un film care imbina comedia, drama, energia si aranjamentele politice. In anul 1953 un barbat moare in urma unui accident vascular. Acest om este Joseph Stalin – dictator, calau, precum si Secretarul General al URSS.

10. Annihilation

Dupa disparitia tragica a sotului sau, un biolog se ofera voluntar intr-o expeditie ce are loc intr-o zona inchisa de guvern in urma cu multi ani. Atunci cand tanara biolog si echipa ei pornesc intr-o periculoasa expeditie catre zona misterioasa X, ei gasesc o natura salbatica neatinsa, dar totodata observa rapid ca regulile naturii si ale evolutiei par sa functioneze putin diferit.

In mijlocul pustiului salbatic care nu adera la legile naturii, acestia descopera o creatura neobisnuita si periculoasa. Ramane sa afli cum se va sfarsi misiunea lor.

Foto: PR