Vinuri recomandate pentru masa de Paste. Sau ce vin se potriveste mancarurilor traditionale de Paste

1
De Cristina Tudor
21 apr. 2021

Ce vinuri alegem pentru masa de Paste? Si cum le combinam cu mielul, drobul si pasca?

Exista obiceiul ca de Paste si de Craciun sa fie masa incarcata cu tot felul de bucate alese. Gospodinele se intrec in alegerea si prepararea celui mai sofisticat meniu, in timp ce domnii doresc sa innobileze aceste bucate cu vinuri care de care mai bune. Unii se pricep, altii mai putin, insa expertii sunt aici pentru a oferi cateva reguli dupa care sa ne ghidam atunci cand alegem licorile potrivite.

Nu, nu noi suntem expertii, ci somelierii de la beicevrei.ro ­čśÇ. Am aruncat un ochi in gradina lor si am aflat ca nu orice vin rosu merge cu mielul, la fel cum nu orice vin alb se potriveste cu pestele. Si ca sa fie treaba treaba si la final sa ne putem relaxa cu gandul ca am avut o masa de Paste perfecta, iata ce vinuri sunt recomandate pentru masa de paste, in functie de alimentele consumate:

Vinuri pentru aperitivele de Paste

Nu stiu la voi cum e, dar la noi in familie masa de Paste incepe ca un brunch si se intinde mult dupa ora pranzului. E ora la care ne strangem toti, de pe unde suntem si ajungem la parinti, la masa. Pentru ca e prea tarziu pentru micul dejun si prea devreme pentru pranz incepem cu un aperitiv pana se rumeneste bine mielul din cuptor.

Iar la aperitiv avem oua rosii, drob, legume de primavara, branza grasa de oaie si poate una, doua salate mai sofisticate.

Oul nu prea se are bine cu vinul, sunt ca doi frati din mame diferite, de aceea, la noi in familie, cel putin, se incepe cu o palinca, asa pentru pofta de mancare. Sunt multi care tin mortis sa bea vin si atunci, iata ce spun expertii. Pentru ca este vorba de niste antreuri si pentru ca e inca devreme, se recomanda un vin usor. Cele mai potrivite sunt vinurile albe seci, sampania sau vinurile albe demiseci si vinurile roze.

Si poti bea acelasi tip de vin si mai departe, in cazul in care nu iti place mielul si alegi la masa de Paste preparate din carne de pui sau peste.

Citeste continuarea pe Life.ro.

Foto: Unsplash.com.