5 greseli pe care le faci cand iti organizezi garderoba

1
De Roxana Dobrita
7 sept. 2018

Hai sa fim sinceri – oricare ar fi marimea garderobei tale, probabil ca in sifonierul tau e haos.

Avand in vedere cat de ocupate suntem, la un moment dat in timpul saptamanii sigur iti bagi hainele la loc in graba, lucru care duce la dezordine. Chiar si cu cele mai bune intentii, sa pastrezi ordinea in sifonier adesea cade pe locul doi. Pana la urma, nu vede nimeni ce se intampla in spatele usilor inchise.

Dar adevarul este ca un sifonier bine organizat are multe beneficii serioase, precum scurtarea rutinei de dimineata si impiedicarea sifonirii si distrugerii hainelor. Daca nu ai reusit niciodata sa te organizezi, nu esti singura. Din fericire, suntem aici ca sa-ti aratam care sunt cele mai comune greseli de organizare pe care le faci si cum le poti remedia.

Lipsa viziunii

Fara o viziune clara si un plan, organizarea sifonierului poate parea obositoare si complicata. Inainte de a trece la treaba, asigura-te ca definesti si clarifici exact cum vrei sa arata sifonierul tau. Fie ca vrei sa arate ca un boutique cu piese atent selectionate sau vrei sa-ti simplifici rutina de dimineata sau sa-ti reimprospatezi stilul, definirea nevoilor te va ajuta sa te organizezi mai bine.

Organizezi inainte de a sorta

Dezordinea bine organizata tot dezordine e. Sa incerci sa-ti organizezi hainele inainte de a le selecta cu grija te va face sa te simti coplesita si frustrate. Fa-ti o favoare si editeaza-ti garderoba inainte. Majoritatea oamenilor tind sa cumpere aceleasi lucruri. Daca te uiti deznadajduita in fata unei gramezi de pulovere identice (sau jeansi, genti, etc.), alege-ti preferatele si doneaza restul.

Iti pui intrebarile gresite

Daca ti-ai propus sa-ti creezi o garderoba bine pusa la punct, dar nu prea iti vine sa renunti la nimic din ce ai strans pana acum, cel mai probabil iti pui intrebarile gresite atunci cand analizezi fiecare piesa in parte.

Intrebari care nu te ajuta:

  • Imi va trebui asta intr-o buna zi?
  • Lucrul asta mi-a fost facut cadou de cineva?
  • Am dat multi bani pe piesa asta?

Aceste intrebari sunt inradacinate in sentimente de vina, obligatie si teama si-ti dau justificarea de a pastra totul.

Intrebari bune:

  • Piesa asta imi vine, imi flateaza corpul?
  • As cumpara lucrul asta la pret intreg astazi?
  • Mi-ar afecta viata de zi cu zi sa nu-l mai am?
  • Nu i-ar fi mai folositor/util altcuiva?

Aceste intrebari te vor ajuta sa-ti creezi un spatiu care sprijina telurile, valorile si stilul tau de viata curente. Scopul nu este sa renunti la tot, ci sa pastrezi doar acele lucruri care te ajuta sa-ti imbunatatesti stilul si sa-ti simplifici viata.

Nu creezi zone speciale

Odata ce ti-ai editat garderoba, organizarea se bazeaza pe doua reguli de baza:

  • Grupeaza-ti lucrurile in functie de tip: rochiile impreuna, jeansii cu jeansii, puloverel cu puloverele.
  • Depoziteaza fiecare categorie dupa frecventa utilizarii. Pune piesele pe care le porti frecvent in fata, pentru a avea acces rapid la ele, si pune mai in spate piesele sezoniere, formale sau ocazionale.
Iti cumperi obiecte de depozitare fara un plan concret in prealabil

Una dintre cele mai comune greseli este sa crezi ca daca-ti cumperi foarte multe obiecte de depozitare brusc vei avea o garderoba bine organizata. Inainte de a face asta, fa-ti o lista clara de lucruri de care ai nevoie pentru a-ti depozita lucrurile. Nu uita sa-ti masori sifonierul inainte pentru a te asigura ca toate vor incapea perfect. Altfel te vei gasi in acelasi haos de mai inainte – inconjurata de o mare de cosuri si cutii cu care nu stii ce sa faci.

Foto: Instagram – OLIVIA ╳ ZWAYER