Ce modele de ochelari de soare ti se potrivesc in functie de forma fetei

1

O pereche bine aleasa nu numai ca te va proteja de radiatiile nocive, dar iti va evidentia si trasaturile!

Alege modelele de ochelari de soare care iti avantajeaza forma fetei.

Fata ovala este avantajata

Aceasta forma este considerata cea mai versatila! Aproape orice stil de ochelari de soare se va potrivi bine. Cu toate acestea, pentru a mentine echilibrul proportiilor, ar fi bine sa eviti ochelarii prea mari sau prea mici. Opteaza pentru modele care urmeaza forma naturala a fetei tale. Alege lentile care nu sunt nici prea late, nici prea inguste.

Evita, totusi, ramele foarte mari, caci iti vor acoperi trasaturile frumoase si e pacat sa nu arati lumii intregi ce chip minunat ai!

Ce modele de ochelari de soare se potrivesc pentru fata rotunda

Obiectivul este sa contrastezi liniile rotunde si sa creezi iluzia de alungire a fetei. Ochelarii de soare cu un cadru mai lat decat lung, cum ar fi ochelarii de tip aviator sau cei cu un cadru dreptunghiular, sunt o alegere excelenta. De asemenea, lentilele cu unghiuri proeminente sau cu detalii verticale pot ajuta la conturarea fetei tale si la crearea unui aspect echilibrat.

Evita formele curbate, punand accentul pe liniile unghiulare ascutite care vor ajuta la alungirea fetei si o vor face sa para mai subtire.

Tunsori care nu te avantajeaza, in functie de forma fetei tale – de ce sa le eviti

Daca fata ta e in forma de patrat, atentie la modelele de ochelari

Fetele in forma patrata au, in general, aproximativ aceeasi lungime si latime pe toata fata. Sunt caracterizate de o frunte larga si o linie puternica a maxilarului. Este esential sa urmaresti atenuarea liniilor dure pe care chipul tau le poate avea. Ochelarii de soare cu colturi rotunjite, cum ar fi modelele cat-eye sau cele ovale, pot imblanzi trasaturile.

Evita modelele cu linii drepte sau unghiuri ascutite, deoarece acestea ar putea accentua si mai mult forma patrata a fetei tale.

Cei mai buni ochelari pentru fetele in forma de diamant

Fetele in forma de diamant sunt caracterizate de o linie a maxilarului si o frunte ingusta, pometii fiind cea mai larga parte a fetei. Ramele ovale si cele fara margini vor ajuta. Sunt indicate modelele de ochelari care prezinta curbe usoare.

Evita ochelarii mai lati decat pometii tai.

Daca ai fata in forma de inima, ti se potrivesc mai multe modele de ochelari de soare

Daca ai o forma a fetei in forma de inima, cu o frunte mai lata si un barbie mai ascutita, obiectivul este sa echilibrezi proportiile. Ochelarii de soare cu cadre mai subtiri si lentile mai largi, precum si modelele de tip aviator, pot fi ideale pentru a crea acest echilibru. De asemenea, modelele cu detalii in partea de jos a ramei, pot contribui la crearea unei proportii mai armonioase.

Evita ochelarii care au linii drepte de-a lungul partii superioare, deoarece acestea atrag atentia in jos si alungesc fata.

Acest tabel te poate ajuta sa identifici mai usor ce modele de ochelari poti purta in aceasta vara.

Top 7 modele de ochelari de soare ultra-trendy care se potrivesc oricarei fizionomii

Care este modelul tau preferat de ochelari de soare?

Foto: Instagram/@clairerose