Top 3 cele mai scumpe genti din lume

1
De Alice Papuc
30 apr. 2023

Sunt confectionate de designeri renumiti, sunt minutios lucrate si… au un pret ametitor! Acestea sunt, la momentul actual, cele mai scumpe genti din lume.

Te-ai intrebat vreodata care sunt cele mai scumpe genti din lume? Aceste genti reprezinta mai mult decat simple accesorii purtate in viata de zi cu zi. Sunt adevarate simboluri si obiecte de colectie. Minutios lucrate, unice sau in editie limitata, urmatoarele genti vor face orice fashionista sa se minuneze. Iar pretul acestora este, bineinteles, in concordanta cu cele povestite.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Annalise Wood (@annaliseewood)

Hermès Chaine d’Ancre by Pierre Hardy

Voi incepe acest top cu geanta situata pe locul 3, Hermès Chaine d’Ancre, iar treptat iti voi dezvalui care este cea mai scumpa geanta din lume.

Geanta situata pe locul 3 a fost conceputa in anul 2012 de nimeni altul decat Pierre Hardy. Aceasta apartine colectiei Hermes Haute Bijouterie, fiind fabricate doar 3 astfel de exemplare in toata lumea. Este o geanta montata in aur alb si contine peste 11.000 de diamante. Costul estimat pentru aceasta bijuterie (la propriu si la figurat) este de peste 2 milioane de dolari.

Geanta Dior pe care o poarta Meghan Markle are doua semnificatii secrete

Mouawad 1001 Nights Diamond Purse

Aceasta piesa de colectie este proiectata de catre bijutierul Robert Mouward si include atat aur de 18 carate, cat si 4.517 diamante: incolore, galbene si roz. Se estimeaza ca pentru realizarea acesteia au fost necesare aproximativ 8.800 de ore de munca. Pe data de 23 noiembrie 2010 a castigat un record mondial pentru cea mai scumpa geanta din lume, fiind evaluata la un cost de 3,8 milioane de dolari. Cu toate acestea, costul sau a fost depasit!

Acestea sunt cele mai scumpe sampoane din lume. Ai incerca unul dintre ele?

Debbie Wingham Upcycled Easter Egg Purse

Aceasta este cea mai scumpa geanta din lume! Este o piesa unica, conceputa special in anul 2019 pentru un client din America. Realizata din bijuteriile din propria colectie a clientului, geanta a fost evaluata la nu mai putin de 6,7 milioane de dolari. Clienta si-a dorit sa ramana anonima, din motive evidente.

Geanta este montata in platina si in aur de 24 de carate,  fiind impodobita cu aproximativ 8.000 de diamante. Inchizatoare acesteia a fost realizata cu ajutorul unei perechi de cercei de la Cartier, in valoare de 40.000 de dolari.

Geanta a fost prezentata pentru prima data in cadrul emisiunii The Wendy Williams Show din America, unde chiar Debbie Wingham a declarat despre clienta sa: „Nu stiu sigur daca va purta geanta vreodata. O poate duce pe covorul rosu sau o poate pastra ca pe o opera de arta.”

Foto: Hermes