Inspiratie: baletul! Cum porti pantofii feminini ai verii

pantofi inspirati din balet
1
De Iulia Claudia Dumitru
30 mai 2019

Feminitate dusa la superlativ: asta au avut in minte creatorii de moda pentru sezonul actual. Si cu gandul la simbolurile feminitatii, gingasiei si elegantei au aparut si modelele de pantofi inspirati de balet.

Funde, panglici, calapod recognoscibil de balet sau dimpotriva, tocuri ametitoare, inspiratia dansului ca arta i-a fascinat pe designeri. Asa se face ca au aparut senzualii si elegantii pantofi inspirati de balet.

Baletul, miscarile delicate dar teatrale, dansatorii cu gesturi eterice, poantele, atat de dureroase fizic, dar atat de senzuale vizual, precum si texturile costumelor de balet, la randul lor suave, delicate, toate i-au fascinat pe creatorii de moda. Iar la capitolul pantofi inspirati de balet, asistam la multe variatiuni pe aceeasi tema.

Pantofii feminini ai verii se inspira din arta baletului!

Nu te gandi ca vorbim despre clasicul calapod de balerini si atat. Daca vorbim despre cum sa alegi pantofii inspirati de balet, trebuie sa stii ca acestia sunt departe de poantele clasice. Totusi, inspira cam acelasi cult, daca nu cumva fetis.

Se poarta multe modele de pantofi feminini de vara, pornind de la tutu-uri si poante. Se poarta balerini cu panglica innodata pana sus pe gamba, intocmai ca pe scena. Se poarta pantofi cu panglica si tocul inalt, inspirati din balet, insa nu tocmai de dansat, cat de cucerit privirile.

1. Alege sandale stil balet, insa cu toc inalt

Daca vrei sa captezi privirile, neaparat sandale cu toc si panglica sau barete ce se leaga pe glezna si urca pe gamba! Le poti asorta la orice tinuta si, garantat, vei transforma total look-ul!

Sandale Schutz, 199,99 lei, fashiondays.ro

2. Alege balerini cu panglica

Daca nu esti adepta tocurilor ametitoare, alege pantofi cu calapod confortabil, stil balerini sau opinca. Si acestia se poarta, mai ales daca alegi modele de pantofi cu panglica si funda! Si ei au versatilitate in asortare!

Balerini Park Lane, 18 euro, asos.com

3. Mizeaza pe pantofi cu funda la glezna

View this post on Instagram

Party with some sexy lace up 🙀✨ #schutzprefall

A post shared by SCHUTZ (@schutzoficial) on

La jeans, la rochii office, la tinute de seara sau la pantaloni Cargo, de ce nu?, poti asorta modele de pantofi inspirati de balet. Aduc un plus de feminitate, rafinament si eleganta outfit-ului tau, si asta effortless.

Sandale Pollini, 1.199 lei, answear.ro

Foto: Instagram – @janicejoostemaa