10 beneficii ale consumului moderat de vin

1
De Gavrila Alina
28 iun. 2022

Este alaturi de noi in momentele unice, de sarbatori. Este inceputul unor prietenii si povesti frumoase. Da, este vorba despre vin, bautura preferata de romani si mai cautata de la an la an.

Pana in 2019 vinul era achizitionat in mai mare masura pentru cadouri. Insa, acum, peste 60% dintre romani cumpara vin pentru consum propriu. Mai mult, acestia fac alegeri din ce in ce mai documentate si cauta vinuri de calitate.

Consum moderat

Pe langa aceljoie de vivre, nu trebuie sa uitam nici de beneficiile pe care ni le ofera consumul moderat de vin. In special vinul rosu care contine antioxidanti naturali si este considerat a fi cel mai sanatos.

Iar astazi, ne-am propus sa va prezentam 10 beneficiiale consumului de vin rosu!

1. Imbunatateste memoria. Poate fi greu de crezut, dar vinul rosu chiar ajuta la imbunatatirea memoriei. Consumat, desigur, cu moderatie. Vinul rosu contine un antioxidant, resveratrol, care creste numarul conexiunilor neuronale ce duc la imbunatatirea memoriei. Si tot resveratrolul este responsabil si pentru prevenirea depresiei.
2. Pastreaza sanatatea inimii, reduce sansele de infarct si regleaza ritmul cardiac. In plus, vinul actioneaza ca un diluant natural al sangelui si previne aparitia si formarea cheagurilor.
3. Imbunatateste sistemul imunitarSpecialistii afirma ca un pahar de vin rosu, consumat la masa de seara, intareste sistemul imunitar. De asemenea, impiedica aparitia infectiilor si a racelilor. Asa ca, ramai sanatos cu un pahar de Liliac Feteasca Neagra.

4.
Reduce riscul de a avea cancer (de colon, de prostata, de san). Antioxidantii din vin lupta impotriva radicalilor liberi.
5. Reduce colesterolul de tip LDL si asigura o mai buna functionare a organismului. Starea de bine incepe cu un Private Selection Pinot Noir byLiliac.
6. Creste densitatea osoasa. Pe masura ce inaintam in varsta, oasele devin tot mai fragile. Si nevoie de un aport crescut de calciu. Vinul rosu contine siliciu, ideal pentru cresterea densitatii minerale osoase si reducerea riscului de osteoporoza.
7. Imbunatateste somnul. Vinul rosu precum Chianti, Merlot si Cabernet Sauvignon contine melatonina. Aceasta ajuta la reglarea ceasului biologic si la un somn mai bun si mai odihnitor. Astfel, un pahar de vin rosu Private Selection Merlot by Liliac consumat seara, actioneaza ca un adevarat somnifer.
8.Previne cariile dentare. Desi coloreaza dintii, vinul rosu contine fluor, care ajuta la prevenirea cariilor dentare. Mentine smaltul dintilor si reduce numarul bacteriilor daunatoare din cavitatea bucala.

9.
Reduce stresul. Se spune ca vinul alb este cel care energizeaza si vinul rosu cel care linisteste. Un pahar de vin rosu dupa o zi lunga este binevenit pentru a va asigura o stare de relaxare. Te poti binedispune la pranz cu un pahar de young.LILIAC Fresh. Iar seara te poti relaxa cu unLiliac Red Cuvee.

10. Previne aparitia ridurilor si mentine sanatatea tenului. Vinul rosu contine un mare numar de antioxidanti, fiind recunoscut pentru proprietatile sale antiageing. Din acest motiv, au inceput sa apara si produse cosmetice anti-rid ce au la baza vinul rosu. Daca esti la inceputul relatiei cu vinurile rosii, poti incepe sa le explorezi cu noul young.LILIAC Easy Red.

Vinurile romanesti, printre cele mai apreciate

Cu atat mai mare bucuria, cu cat soiurile de vin romanesc devin din ce in ce mai cunoscute. Una dintre cramele care au pus pe piedestal soiurile vedeta este Crama Liliac.

Crama Liliac a pariat pe un trio de feteasca excelent! Feteasca Alba, Feteasca Regala si Feteasca Neagra. Desigur, nu lipsesc nici soiurile intrenationale, precum Sauvignon Blanc sau vestitul vin rosu Pinot Noir. Acestea duc vinul la rang de arta, a socializarii si conversatiei de calitate.

Vinurile romanesti fac cinste Romaniei

Credem cu tarie ca vinurile romanesti fac cinste Romaniei. Pot fi un ambasador excelent al brandului de tara, ca parte din gastronomia locala. Misiunea noastra, la Crama Liliac, este sa educam simturile. Sa producem vinuri grozave si sa valorificam cat mai bine soiurile locale de struguri,“ marturiseste Miron Radić, CEO CramaLiliac.