Acesta este vinul rosu consumat de cei mai longevivi oameni ai planetei

1
De Roxana Dobrita
6 oct. 2021

Cand vine vorba de vin, exista insa multa confuzie legat de cat de sanatos sa nu este cu adevarat. Dan Buettner, expert in longevitate si autor al cartii The Blue Zones Kitchen aproba consumul a cel putin un soi de vin rosu – cu moderatie, desigur.

Buettner a calatorit in toata lumea pentru a descidra secretele Zonelor Albastre – teritorii unde oamenii depasesc cu regularitate varsta de 100 de ani, iar asta fara a duce povara bolilor cronice. O astfel de zona albastra este Sardinia, o insula in Marea Mediterana, pe coasta vestica a Italiei. „Sarzii sunt faimosi pentru consumul zilnic de cannonau – vinul lor rosu local, foarte robust”, spune Buettner. Daca esti in cautarea celui mai sanatos vin rosu, acesta este.

Cannonau di Sardegna, numele local pentru soiul grenache, are de doua pana la trei ori mai multi flavonoizi (un tip de antioxidant), comparat cu alte vinuri rosii. „Consumul zilnic al unei cantitati moderate din aceasta bautura bogata in antioxidanti poate explica numarul redus de infarcturi si nivelul scazut de stres al localnicilor din aceasta regiune a lumii”, spune Buettner.

Vin rosu Argiolas, Costera Cannonau di Sardegna, 0.75 l, 76,16 lei, emag.ro

Ca in cazul tuturor lucrurilor placute, moderatia e cheia in ceea ce priveste consumul de cannonau.

Daca 1-2 pahare pe zi vin la pachet cu beneficiile pentru sanatate deja mentionate, consumul in exces are efect opus, marind riscul aparitiei de boli cronice.

Oamenii din Sardinia sunt atat de sanatosi si pentru ca isi savureaza vinul alaturi de un meniu clasic mediteranean – si el cu beneficii dovedite pentru sanatate. „Un alt motiv pentru care sarzii se bucura de aceste beneficii ale vinului se datoreaza si modului cum il consuma – mereu inconjurati de prieteni buni si mancare buna si sanatoasa”, spune Buettner.

3 tipuri de alimente pe care cei mai longevivi oameni din Costa Rica le consuma zilnic

Sa bei un vin rosu delicios, bogat in antioxidanti, la o masa plina de alimente bune pentru inima si inconjurat de cei dragi… iata o reteta pe care n-am de ce sa n-o urmez. Bine, nu e ca si cum as fi avut nevoie de inca un motiv sa deschid o sticla de vin rosu.

Foto: Pexels.com