Cea mai in varsta femeie din lume are 115 ani – care sunt secretele longevitatii sale?

1

Sa traim mai mult timp este ceva ce ne dorim toate! Pentru a ne asigura ca reusim acest lucru, putem lua exemplu de la unele dintre persoanele care sunt pe lume de peste 100 de ani.

A trecut prin doua razboaie mondiale, un razboi civil si doua pandemii. María Branyas Morera, nascuta in 1907, este acum in Cartea Recordurilor, dupa moartea lui Lucille Randon, la varsta de 118 ani. Ea este cea mai batrana femeie din lume si are 115 ani.

Cum a reusit sa isi pastreze longevitatea si ce secrete are pentru o viata sanatoasa? Vedem in continuare!

Cum consuma cafeaua cei mai longevivi oameni de pe planeta

Cea mai batrana femeie din lume detine secretul longevitatii

María Branyas Morera si-a petrecut ultimii 22 de ani intr-un azil de batrani din Catalonia, Spania, dar s-a nascut in urma cu aproape 116 ani, la mii de kilometri distanta, in San Francisco.

Nasterea ei, la 4 martie 1907, a avut loc la mai putin de patru ani dupa ce fratii Wright au lansat primul zbor cu motor si cu doi ani inainte de inceperea constructiei nefericitului Titanic.

In ciuda faptului ca se afla la doar cateva saptamani distanta de a implini 116 ani, Morera foloseste chiar si Twitter – cu putin ajutor din partea fiicei sale – pentru a comunica cu miile sale de urmaritori.

„Sunt batrana, foarte batrana, dar nu sunt o idioata”, scrie in biografia ei de pe Twitter.

Cu alte cuvinte, este important sa iti pastrezi mintea tanara la orice varsta!

Cand a fost desemnata drept cea mai batrana persoana din lume, a fost intrebata care este secretul acestei vieti lungi. Iata ce putem invata de la ea!

„Ordinea, linistea, o buna legatura cu familia si prietenii, contactul cu natura, stabilitatea emotionala, lipsa grijilor, lipsa regretelor, multa pozitivitate si indepartarea de persoanele toxice” este ceea ce Branyas atribuie longevitatii sale, potrivit site-ului Guinness.

„Cred ca longevitatea inseamna si a fi norocos”, a mai spus cea mai batrana femeie din lume, la 115 ani, au adaugat oficialii Guinness. „Noroc si o genetica buna”.

Daca faci asta, e posibil sa traiesti cu 7 ani mai mult, spune un expert in longevitate

Cei de la azilul in care se afla femeia spun ca sanatatea sa este buna. Ea se bucura in fiecare zi de viata si e convinsa ca aceasta mentalitate optimista ii asigura longevitatea.

O poveste de viata impresionanta

Branyas s-a nascut la San Francisco pe 4 martie 1907, la un an dupa ce parintii ei s-au mutat din Spania in SUA. In urmatorii opt ani, familia s-a mutat in Texas si New Orleans, unde tatal ei a fondat revista de limba spaniola Mercurio, inainte de a se intoarce in Spania si de a se stabili in Catalonia.

Tatal ei a murit de tuberculoza pulmonara in timpul calatoriei pe ocean din SUA in Spania.

In 1918, pandemia de gripa spaniola a inceput sa bantuie lumea.

Apoi, cand Branyas avea 29 de ani, a izbucnit razboiul civil spaniol, lasandu-i ceea ce ea a rezumat anterior ca fiind „amintiri foarte neplacute”. Cel de-al doilea razboi mondial a urmat la scurt timp dupa aceea.

Branyas si-a intemeiat o familie cu sotul ei, un medic catalan pe nume Joan Moret. Impreuna cu el a avut trei copii, 11 nepoti si 13 stranepoti.

Batrana are multe povesti de impartasit. De exemplu, in ziua nuntii sale, dupa ore intregi de asteptare, a aflat ca preotul lor murise in mod neasteptat. La biserica nu exista un telefon pentru a chema un alt capelan, asa ca familia a trebuit sa se urce intr-o masina si sa caute altul.

Cea mai buna bautura pentru longevitate. Este ieftina si te protejeaza de boli

Astazi, Branyas a imbratisat progresele tehnologiei, adoptand in special social media.

„Viata nu este eterna pentru nimeni”, a scris ea pe Twitter in ziua de Anul Nou.

„La varsta mea, un nou an este un cadou, o sarbatoare modesta, o calatorie frumoasa, un moment de fericire. Sa ne bucuram de viata impreuna”.

Experienta acestei femei nu poate decat sa ne inspire sa avem curaj sa traim viata frumos!

Foto: Freepik.com