Cea mai buna bautura pentru longevitate. Este ieftina si te protejeaza de boli

1
De Cristina Tudor
5 feb. 2021

O viata lunga si sanatoasa este scopul celor mai multi oameni.

Pe langa dieta echilibrata, bogata in fructe, legume si cat mai putine alimente procesate, exista si bauturi sau superalimente recunoscute pentru efectele lor benefice.

Daca te-ai gandit ca vinul rosu se numara printre bauturile sanatoase pe care ar trebui sa le consumi mai des, adevarul este ca cea mai sanatoasa bautura pentru longevitate este ceaiul verde.

„Ceaiul verde este o superbautura care contine compusi fenolici puternici ce combat cancerul si protejeaza sistemul cardiovascular. Ceaiul verde este bogat in catechine, unii dintre cei mai puternici fitonutrienti din lumea botanica, ce au capacitatea de a preveni bolile”, declara medicul Mark Hyman pentru wellandgood.com.

Pentru ca protejeaza atat impotriva cancerului, cat si a bolilor cardiovasculare, consumul regulat de ceai verde este direct asociat cu o viata mai lunga si mai sanatoasa.

O analiza realizata asupra studiilor care au avut ca subiect consumul de ceai verde a demonstrat ca exista o corelatie directa intre consumul de ceai si numarul scazut de afectiuni cardiovasculare in tarile din Asia de Sud-Est.

Un studiu realizat in anul 2018 a aratat ca persoanele care beau regulat ceai verde au un risc mai mic de a se confrunta cu scaderea colesterolului „bun” pe masura ce inainteaza in varsta.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: Unsplash.com.