Daca faci asta, e posibil sa traiesti cu 7 ani mai mult, spune un expert in longevitate

1
De Cosmescu Elisabeta
19 mai 2022

Atunci cand iti controlezi gandurile si iti temperezi latura pesimista au loc o serie de schimbari benefice la nivelul organismului.

Mai mult de atat, se pare ca modul in care privim imbatranirea poate influenta speranta noastra de viata. „Ceea ce gandim poate avea un impact major asupra starii noastre fizice. Mai exact, o perpectiva optimista asupra senectutii noastre ar ajuta la cresterea longevitatii cu inca sapte ani”, spune specialistul in geriatrie Becca Levy. Aceasta a mai explicat pentru publicatia online mindbodygreen.com cum ajung gadurile sa schimbe cursul celular, stimuland puterea de regenerare si forta de actiune la nivel imunitar.

Acest secret o ajuta pe Katy Perry sa gandeasca pozitiv

Gandurile despre imbatranire pot influenta procesul in sine

Cand a vizitat Japonia (tara cu cea mai mare speranta de viata din lume), specialistul in geriatrie a observat ca oamenii aveau o atitudine diferita fata de imbatranire. „Ei celebreaza senectutea si o vad ca pe un dar divin, chiar stiu sa fie fericiti atunci cand sunt batrani. In Statele Unite, oamenii au o cu totul alta perspectiva si se feresc de batranete. Ei o percep diferit si se gandesc cu teama la ea”, a spus Levy.

„Toate aceste diferente legate de modul lor diferit de gandire m-au determinat sa studiez mai mult. Am vrut sa inteleg mai bine cum pot influenta convingerile pozitive procesul nostru de imbatranire si longevitatea.”

Dupa cativa ani de studiu, Levy a descoperit cateva lucruri interesante: „In toata perioada mea de cercetare m-a ajutat enorm un studiu realizat temeinic la Oxford de sociologul Robert Atchley.

Afirmatiile care fondeaza lucrarea au la baza mai multe observatii realizate in cadrul mai multor comunitati de oameni cu varste de peste 50 de ani. Asadar, experienta sociologului m-a ajutat sa inteleg mai usor cat e de important sa gadim si sa vedem batranetea ca pe o perioada fericita a vietii.

De-a lungul studiului, Robert si-a chestionat subiectii cu privire la conceptia lor despre batranete, asa ca am putut afla exact cat de deschisi erau sa nu catre aceasta etapa finala a vietii.”

Revolutia gandirii pozitive

Inca o dovada in plus

Pe langa acest studiu, Levy a luat in calcul inca o sursa de incredere ce i-a permis sa conchida si alte cateva aspecte relevante: „Ce am descoperit a fost de-a dreptul uimitor! Un sondaj realizat de National Death Index, care tine evidenta decedatilor din SUA m-a ajutat sa vad exact cum speranta de viata a subiectilor lui Robert, chestionati anterior pentru studiul realizat la Oxford, fost mai mare decat a celor care inca nu lucrasera cu acesta la conceptia ca batranetea e o etapa frumoasa.

Mai exact, ei au trait cu circa 7,5 ani mai mult decat cei care nu au participat la studiu. Asa am inceput sa cred cu tarie ca o conceptie pozitiva asupra imbatranirii te poate ajuta de fapt sa traiesti mai mult”, a explicat specialistul american Becca Levy.

Foto: Unsplash.com