Afla de ce doare zona cervicala si cum poti scapa de durere, potrivit unui expert in neurologie

1
De Gavrila Alina
4 iul. 2022

Iti amintesti de jucaria in forma de piramida cu inele, unde era necesar sa puneti inelele pe un bat central? Este exact modul in care vertebrele noastre cervicale sunt aranjate pe maduva spinarii.

In partea de sus se afla un cap mare si greu. Iar datorita gatului, capul se poate roti si se poate apleca in directii diferite. Acestea sunt principalele functii ale coloanei cervicale.

Discuri intervertebrale

Pentru a mentine vertebrele mai bine si a permite efectuarea miscarilor in diverse planuri, exista niste garnituri intre ele. Mai concret, discuri intervertebrale. In interiorul discului nu exista vase. Astfel incat acestea absorb toate substantele utile din fluidele si tesuturile din jur. Precum un burete.

Insa, pentru a se umple buretele acesta trebuie comprimat si eliberat, ceea ce in cazul discurilor se intampla in miscare.

Ai auzit prima data cuvantul spondiloza?

Iata momentul care aminteste de teribilul cuvant, care induce starea de panica la populatia adultaSPONDILOZA!  

Acest diagnostic descrie doar schimbarile normale care apar la corpul nostru odata cu varsta. Adica, spondiloza este doar imbatranirea coloanei vertebrale. Se intampla tuturor, dar nu toata lumea este deranjata.  Deci, care este cea mai comuna reactie? Ma doare gatul si am spondilozala radiografieinseamna ca ea doareDar aceasta afirmatie este la fel de ridicola ca si cum as spune: m-am impiedicat intr-o bordura si mi-am rupt piciorul. Bordura este de vina! ”, aflam de la dr. Orest Bolbocean, medic neurolog practician, cel care a adus in Romania metodaPDTR, ajungand in primii 10 la nivel mondial.

Tehnica PDTR

PDTR este o terapie neurologica, focusata pe restabilirea controlului asupra corpului si reactiilor organismului. Reactii la stres, oboseala sau dureri cu diverse origini si regiuni. Deoarece 92-95% din informatile pe care le primeste creierul sunt inconstiente. In majoritatea cazurilor simptomele pe care le simtim noi au la baza erori de soft. Simptomele noastre fiind durerea, instabilitatea, limitari ale miscarii, oboseala si/sau scaderea randamentului. Asadar, acestea nu reprezinta neaparat leziuni ale tesutului, nervilor, coloanei sau articulatiilor.

Totusi, ce doare si creeaza disconfort?  

Pe langa oasele si discurile din zona cervicala, exista siarticulatii, ligamente, tendoane, muschi, fascia, vasele de sange, nervi, grasimi, piele. Si toate acestea pot durea.  Prin urmare, orice poate genera disconfort in zonacervicala.

Din practica mea, pot spune ca, cel mai adesea, dor muschii, fascia si ligamentele. Si cel mai important lucrupe care trebuie sa il intelegeti aici este: pentru a incetini imbatranirea, pentru a permite ca discurile, muschii sifascia sa functioneze normal, au nevoie doar de o bunacirculatie a sangelui. Cum imbunatatim acest proces? PrinEXERCITII! Dar inainte de a efectua exercitiile, ar trebuisa eliminati toate acele schimbari care s-au acumulat de-a lungul vietii.”, explica dr. Orest Bolbocean care, din luna iunie 2022, a deschis o noua clinica si la Bucuresti.

Video: Iata cum putem afla unde e localizat disconfortul la nivel cervical, conform dr. Orest Bolbocean: Amorteli mana, durere umar, dureri cervicale– YouTube

Dr. Orest Bolbocean este medic neurolog practician siDoctor in Stiinte Medicale, cu peste 15 ani experienta, in universitatile si clinicile din Italia, Franta, Rusia siRomania, certificat in Kinesiologie aplicata si PDTR. Este printre primii 5 din peste 3.000 terapeuti P-DTR mondiali, este medical care a adus acest curs in Romania. Este unul dintre cei mai buni specialisti in Terapie manuala si coordonatorul clinicii Empatio din Bucuresti, din strada Mihai Eminescu nr 108.

Facebook: https://www.facebook.com/DoctorOrest

Website: www.doctororest.ro