Cum sa restabilesti echilibrul natural al florei vaginale: solutii de durata, usor de aplicat

1
De Gavrila Alina
15 apr. 2023

Pentru a sustine in permanenta dinamica microbiomului din zona intima, pH-ul nu trebuie sa depaseasca valoarea de 4.5.

Mediul acid neutralizeaza agentii patogeni din flora vaginala (bacteriisau ciuperci), asadar o scadere accelerata va destabiliza cu siguranta echilibrul acestei zone.

Se vorbeste tot mai des despre felul in care flora microbiana din intestinul gros asigura echilibrul digestiv si imunitar al intregului organism. Mai putin cunoscut este faptul ca vaginul, spre deosebire de colon, comunica direct cu exteriorul, deci este mai vulnerabil si mai expus.

Bacteriile benefice mentin echilibrul florei

Stiai ca si vaginul are o flora bacteriana specifica, exact la fel cum are si intestinul? Pentru a-si mentine echilibrul si functionalitatea, pentru a se feri in mod natural de infectii, dureri si neplaceri si implicit pentru a ne permite sa ramanem intr-o stare de bine, vaginul trebuie sa ramana la flora sa microbiana naturala. Aceasta reuseste sa neutralizeze eventualii agenti patogeni care, odata instalati, pot declansa vaginite, prurit, scurgeri si dureri.

Insa, la fel ca si flora microbiana din intestin, flora vaginala este extrem de sensibila la stimuli chimici si fizici, de aceea, este foarte importanta ca ingrijirea sa fie realizata corespunzator.

Microbiomul vaginal natural este sustinut de Dordelein Lactobacilus

Aceasta este o bacterie care se dezvolta in flora vaginala si este capabila sa transforme zaharurile in acid lactic. Astf se produce in mediul vaginal un pH acid.

Uneori, insa, mediul acestor lactobacili care populeaza vaginul interfereaza cu o serie de factori care afecteaza pH-ul vaginal, reducand aciditatea.

– tratamente antibiotice si antimicotice;

– vaginite de orice etiologie;

– chimioterapie sau tratament cu radiatii;

– menstruatie;

– modificari hormonale (sarcina, menopauza, folosirea contraceptivelor hormonale orale);

– perioade de stres prelungit (acestea induc, la randul lor, modificari hormonale).

Cand flora vaginala este dezechilibrata din cauza unor astfel de agenti patogeni, putem sa ii venim in ajutor in mod bland. In special prin administrarea de probiotice, respectiv bacterii producatoare de acid lactic: Bacillus coagulans.

Ovulele EVA INTIMA® BIOLACT ajuta la restabilirea echilibrului florei vaginale

Aceasta se face prin repopulare cu lactobacili benefici1 miliard UFC/doza. Ovulele EVA INTIMA® BIOLACT se administreaza intravaginal.  Lactobacilii cu spori patrund in interiorul vaginului si, fiind sustinuti, acestia incep sa se dezvolte. Se fixeaza pe mucoasa vaginala si incep sa consume hrana existenta (glicogen). Ca mai apoi sa elibereze acid lactic. In acelasi timp, incepe proliferarea.

Ovule pentru o flora vaginala echilibrata

Odata cu recolonizarea vaginului cu bacterii producatoare de acid lactic, bacilii se dezvolta si produc acid lactic. Aceasta mentine pH-ul vaginal la un nivel normal pentru o perioada mai lunga de timp – in mod complet natural, fara nicio actiune farmacologica, pur si simplu, favorizand flora vaginala naturala.

Beneficiile, confirmate de numeroase studii clinice

Un studiu clinic privind eficacitatea bacillus coagulans la femeile cu vaginita atipica (Sankholkar, P.C. and Sali, M.S. Clinical study report from B.J. Medical College, Pune, India) arata ca, la un tratament de 7-14 zile, 99% din femei s-au recuperat total, iar 9% din femei s-au recuperat partial.

Un alt studiu recent realizat la Clinica de Obstetrica si Ginecologie a Spitalului Aretaio (Grecia) si publicat in revista Beneficial Microbes, intitulat „Reducerea simptomelor vulvovaginitei: pot probioticele sa conduca planul de tratament?” a sugerat ca administrarea intravaginala a bacteriei producatoare de acid lactic, Bacillus coagulans (oferita de pilda de EVA INTIMA® BIOLACT, inainte de administrarea oricarui tratament antimicrobial) reduce semnificativ cele 4 simptome principale pe care le resimt femeile cu vulvovaginita.
Simptome 
cum ar fi pruritul, senzatia de arsura, iritatia si secretiile vaginale si, in acelasi timp, prezinta o imbunatatire importanta a valorii pH-ului vaginal in doar 4 zile.

EVA INTIMA® BIOLACT nu contine hormoni, parfum, conservanti sau coloranti sintetici

Produsele din gama EVA INTIMA sunt disponibile online si in farmacii – atat lanturi nationale, cat si regionale si independente (Farmaciile Tei & Bebetei, Dr. Max, Help Net, Remedium, Mattca, Morpheus, Nordpharm, Salofarm sau pe platformele e-commerce, precum eMag.ro)

Eva Intima are grija ca tu sa ai grija de tine!

Eva Intima Romania (facebook)
Eva-intima.ro (website)
eva_intima_romania (Instagram)