Cum sa scapi de obiceiul rosului unghiilor?

1
De Gavrila Alina
19 apr. 2022

Stres, agitatie, alergatura,anxietate si mii de ganduri care nu iti dau pace si te indeamna la obiceiuri autodistructive? Iti rozi unghiile, iti rupi pielitele? Stim ca nu e usor, dar exista solutii.

Rosul unghiile nu e igienic si iti poate afecta sanatatea unghiilor. Fie ca este vorba de un gest de moment, cauzat de stress, fie caeste vorba de un obicei pe care-l ai de o viata intreaga, tine cont ca orice invat are si dezvat. Incearca sa inlocuiesti acest obicei cu altceva, precum folosirea unei mingi anti-stres.

Sfaturi care te ajuta sa renunti la obiceiul de a-ti roade unghiile

Iata cateva sfaturi de la expertii OPI Romania care sa te ajuta sascapi de acest obicei nesanatos:

1. Daca iti rozi unghiile atunci cand esti nervos, emotionat sau stresat, incearca sa folosesti o minge anti-stres.

E o activitate care iti tine mainile ocupate si care iti detensioneaza muschii si corpul. Cauta sa iti pastrezi mainile la distanta de gura.

2. Mergi la manichiura cat mai des posibil

Stim, poate ca economiile tale vor avea de suferit, dar cand vezi ca ai o manichiura superba iti va fi usor sa tii unghiile la distanta de gura. In primul rand pentru ca nu vrei sa o strici, iar mai apoi pentru ca stii cat de costisitor poate fi acest obicei.

3. Lasati unghiile scurte

Sanatatea unghiilor este foarte importanta, iar daca ai o problema cu rosul unghiilor, incearca sa le tii cat mai scurte. Taie-le des si ingrijeste-le. Astfel nu vei mai fi tentata sa le rozi.

4. Foloseste o solutie speciala.

Bitrex este o substanta comuna folosita pentru a face anumite lucruri sa aiba un gust neplacut. Incearca sa aplici zilnic o solutie similara pe unghii. Odata ce vei duce mana la gura, cel mai probabil vei regreta gestul facut.

5. Daca problema persista, poarta manusi.

Investeste intr-o pereche de manusi pe care sa o poti purta zilnic. Incearca sa le porti cat de des posibil si in orice circumstante pentru a nu mai fi tentata sati rozi unghiile.