Avocado in crusta de cocos – o gustare sanatoasa

Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
20 oct. 2018

Feliile de avocado date prin fulgi de cocos si bagate la cuptor se transforma intr-o gustare delicioasa si sanatoasa. Aceasta reteta cu avocado in crusta de cocos te va incanta!

Acest preparat se face de obicei prajit in baie de ulei, insa noi iti propunem sa-l prepari la cuptor pentru ca va iesi sanatos si gustos.

Cine ar fi crezut ca feliile de avocado trecute prin fulgi de cocos si preparate la cuptor se transforma intr-o gustare atat de buna? Ei bine, totul se face foarte simplu. Aroma delicioasa oferita de paprika afumata in amestec cu fulgii de cocos organici este de-a dreptul imbietoare, in special cand o vei simti cum iti umple casa.

Cand mai ai un avocado bine copt, trebuie sa incerci aceasta reteta de avocado in crusta de cocos!

Ingrediente pentru avocado in crusta de cocos:

1 avocado, feliat

1/2 lingurita cu pudra de ceapa

1 lingurita cu pudra de usturoi

1/2 lingurita cu paprika afumata

1/4 lingurita cu piper negru

2 linguri cu pudra de arrowroot (de la magazinele naturiste)

1/2 lingura cu seminte de in macinate

45 de grame de fulgi de cocos organici

2 linguri cu apa

Mod de preparare

Cuptorul se preincalzeste la 200 de grade Celsius.

Semintele de in se amesteca cu apa.

Avocado se taie felii pe verticala.

Intr-un bol se amesteca pudra de arrowroot cu jumatate din fiecare condiment.

In alt bol se combina fulgii de cocos cu condimentele ramase.

Se trece fiecare felie de avocado prin amestecul cu arrowrrot, apoi prin bolul cu seminte de in si apa, iar la final prin nuca de cocos.

Se aranjaza fiecare felie in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la cuptor 5-10 minute.

Foto: Shutterstock.com