Cum faci cei mai buni ardei umpluti

Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
24 apr. 2019

Ti-e dor de mancarurile din copilarie? Mai tii minte cat de imbietor mirosea in casa atunci cand mama sau bunica faceau ardei umpluti?

Ti-am trezit amintirile, dar si poftele, nu-i asa? Daca da, termina de citit aceasta reteta de ardei umpluti si apoi mergi la bucatarie si pune-o in aplicare.

Vei redescoperi una dintre mancarurile preferate ale copilariei si vei avea satisfactia ca acum este gatita de tine si alti oameni se pot bucura de ea. Daca ii inviti, bineinteles, si nu te hotarasti sa-i pastrezi numai pentru tine.

Supa marocana de morcovi cu scortisoara si alune de padure

Ingrediente pentru ardei umpluti:

-450 gr de carne slaba de vita;

-4 ciuperci tocate;

-150 gr de boabe de porumb congelat;

-2 tije de telina, curatate de nervuri si tocate fin;

-1 ceapa medie, tocata;

-2 catei de usturoi pisati;

-400 gr de rosii cubulete, la cutie;

-2 linguri de pasta de tomate;

-2 linguri de busuioc (uscat sau proaspat);

-1 lingura de oregano (uscat sau proaspat);

-1/2 lingurita de fulgi de ardei iute;

-sare si piper pentru asezonare;

-180 gr de orez cu bobul lung;

-30 gr de patrunjel tocat;

-6 ardei grasi de marime medie;

-120 gr de branza rasa (alege un sortiment care se topeste usor).

Mod de preparare:

Ca sa pregatesti ardeii umpluti, trebuie sa preincalzesti cuptorul la 180 de grade Celsius. Carnea se gateste la foc mediu timp de 5 minute, pana cand este aproape patrunsa, apoi se adauga ciupercile, boabele de porumb, telina toccata, ceapa si usturoiul si se continua gatirea pana cand se inmoaie legumele.

Apoi se aduga rosiile, busuiocul, oregano si fulgii de ardei iute. Se asezoneaza cu sare si piper si se mai lasa pe foc timp de 15-20 de minute. Se adauga orezul si patrunjelul tocat si se mai gateste timp de 5 minute sau pana cand orezul se incalzeste.

Pizza-desert cu oua de ciocolata – perfecta pentru masa de Paste!

Se taie capacele ardeilor si se curata de seminte, apoi se clatesc cu apa rece. Se asezoneaza cu putina sare si piper si apoi se pun intr-un vas de gatit rezistent la cuptorul cu microunde. Se acopera cu folie de plastic si se pun la cuptor timp de 5 minute sau pana cand incep sa se inmoaie.

Se transfera pe o tava de gatit, tapetata cu hartie de copt, si se umplu cu amestecul de orez si carne. Deasupra se presara branza rasa si se pun la cuptor timp de 20 de minute sau pana ardeii devin moi si branza se rumeneste. Se servesc calzi.

Foto: Shutterstock.com