Ardei umpluti in stil italian – o combinatie surprinzatoare

1
De Ioana Marosan
30 sept. 2019

Daca iti plac ardeii umpluti, trebuie sa-i incerci si in aceasta varianta usor diferita de ce ai incercat pana acum.

A venit toamna si odata cu ea s-a reintors si pofta pentru preparate mai satioase. Reteta de ardei umpluti in stil italian este perfecta pentru aceasta perioada a anului.

Este foarte gustoasa, hranitoare si iti creste nivelul de energie. Iar amestecul de condimente mediteraneene te va face sa visezi cu ochii deschisi la vacanta abia incheiata si la vacanta viitoare. 

Ingrediente pentru ardei umpluti, in stil italian:

-4 ardei grasi verzi sau rosii, de dimensiuni medii-mari;

-750 gr de carne de vita slaba;

-120 gr de ceapa tocata;

-120 gr de orez fiert;

Frigarui cu creveti si ananas

-2 lingurite de amestec de condimente italienesti;

-1/2 lingurita de usturoi granulat;

-1/2 lingurita de sare;

-1/4 lingurita de piper negru, macinat;

-2 cutii de suc de rosii;

-60 gr de branza mozzarella data pe razatoare.

Mod de preparare:

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se taie partea de deasupra a fiecarui ardei. Se curata de seminte si de membrane. Se clatesc cu apa rece si apoi se lasa la indemana.

Carnea de vita se rumenaste impreuna cu ceapa intr-o tigaie mare, la foc iute. Se scurge grasimea rezultata. Se adauga orezul, amestecul de condimente italienesti, usturoiul granulat, sarea si piperul. Se amesteca bine pana cand toate ingredientele se combina.

Cea mai simpla reteta pentru un blat de pizza delicios: fara framantare sau ustensile speciale!

Se ia o oala adanca. Pe fundul ei se rastoarna una dintre cutiile cu suc de rosii. Ardeii se umplu cu amestecul de vita, ceapa si orez. Apoi se pun pe fundul oalei, cu partea descoperita in sus. Se toarna si cealalta cutie de suc de rosii desupra ardeilor umpluti. Oala se acopera strans cu folie de aluminiu.  

Se da la cuptor pentru 35-45 de minute sau pana cand ardeii s-au inmuiat. Se scoate folia de lauminiu. Se presara ardeii cu mozzarella razuita. Se mai lasa la cuptor inca 5 minute sau pana cand branza s-a inmuiat. Ardeii se taie in jumatati si deasupra fiecarei jumatati se toarna sos de rosii, apoi se servesc.

Foto: Shutterstock.com