Eclere de vanilie cu glazura de zmeura

eclere de vanilie
Roxana Dobrita1
De Roxana Dobrita
31 ian. 2019

Aceste eclere cu crema de vanilie si glazura de zmeura arata atat de bine ca aproape ca nu-ti vine sa le mananci.

Glumesc, le vei savura cu pofta si vei primi multe complimente de la cei cu care te vei decide sa le imparti. Pentru crema din interior, mai poti incerca variante din ciocolata, matcha sau caramel, in functie de preferinte.

Panna cotta cu zmeura

Ingrediente pentru eclere de vanilie cu glazura de zmeura:

Pentru aluatul de eclere

-75g lapte

-75g apa

-75g unt

-5g sare

-5g zahar

-100g faina

-3 oua

Pentru crema de vanilie

-2 cani de lapte

-1/2 pastaie de vanilie

-130g zahar

-5 galbenusuri

-35g amidon de porumb

-30g unt nesarat, la temperatura camerei

Pentru glazura de zmeura

-100g zahar fin

-2 linguri de piure din zmeura proaspata, bine scurs

-zmeura proaspata pentru ornat

Tort mousse cu zmeura si vanilie

Mod de preparare:

Aluatul de eclere

Intr-o oala la foc mic, amesteca laptele, apa, untul, sarea si zaharul, pana incep sa sfaraie. Ia oala de foc si adauga faina, amestecand continuu pana se incorporeaza complet.

Pune din nou oala pe foc pentru doua minute, pentru a evapora orice urma de apa care nu s-a amestecat bine cu faina. E important sa faci acest lucru pentru ca altfel eclerele nu se vor umfla corespunzator.

Dupa ce ai luat aluatul de pe foc, asteapta cateva minute inainte de a adauga ouale. Daca aluatul e prea fierbinte, ouale se vor coagula si eclerele nu vor creste uniform.

Cand aluatul s-a mai racit un pic (1-2 minute sunt suficiente), adauga ouale batute usor (tinute in prealabil la temperatura camerei) si amesteca bine, pana obtii o pasta fina si fara cocoloase.

Pregateste tava, tapetand-o cu hartie de copt, apoi pune aluatul de eclere intr-o punga cu duze si formeaza bastonase de aluat de 8-9 cm. Pune tava in cuptorul deja incins, la 180 de grade Celsius, si coace-le timp de 30-40 de minute, pana ce s-au rumenit bine.

Crema de vanilie

Amesteca laptele, semintele de vanilie si jumatate din cantitatea de zahar intr-o tigaie, la foc mediu, pana ce amestecul incepe sa sfaraie. Separat, amesteca intr-un bol restul de zahar si amidonul de porumb. Adauga galbenusurile si amesteca din nou, pana ce se formeaza o pasta fina.

Ia laptele de pe foc si adauga-l treptat in pasta de galbenusuri, amestecand incet, sa nu se taie crema. Pune din nou totul la foc mic, amestecand constant, ca sa nu se lipeasca. Cand crema se ingroasa si acopera perfect fundul lingurii, ia-o de pe foc si strecoar-o intr-un bol.

Adauga untul, amestecand incet, apoi acopera si refrigereaza pentru cateva ore (cat sa obtina consistenta de budinca).

Budinca de chia cu pulbere de matcha si zmeura

Asamblarea

Taie eclerele pe lungime si umple-le cu crema de vanilie. Pune capacele la loc si unge-le cu glazura de zmeura (obtinuta amestecand zaharul cu piureul de zmeura).

Dupa ce glazura s-a inchegat si intarit, decoreaza cu zmeura proaspata sau zahar pudra, dupa cum preferi.

Foto: Shutterstock.com