Panna cotta cu zmeura

panna cotta
Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
13 ian. 2019

Un desert classic, elegant si savuros, panna cotta cu zmeura de la Rachel Allan aduce in prim plan unul dintre cele mai cunoscute si apreciate deserturi ale bucatariei italiene.

Rachel Allen nu mai are nevoie de nicio prezentare, cartile si emisiunile sale cu specific culinar fiind cunoscute si apreciate in intreaga lume.

Rachel Allen surprinde intotdeauna prin eleganta, rafinamentul, simplitatea si savoarea retetelor sale, iar panna cotta cu zmeura nu face exceptie de la aceste reguli.

Este usor de facut, delicioasa si eleganta si iti va aduce cu siguranta laude din partea norocosilor care vor avea ocazia sa o guste. Te provoc sa o incerci si sa imi spui cum a iesit!

Tort mousse cu zmeura si vanilie

Ingrediente pentru panna cotta cu zmeura de la Rachel Allen:

-300 ml smantana;

-25 gr zahar;

-1 pastaie de vanilie, taiata in 2 jumatati;

-1 foaie de gelatina;

-zmeura proaspata, pentru servire;

– frunze de menta proaspata, pentru servire.

Budinca de chia cu pulbere de matcha si zmeura

Mod de preparare:

Smantana, zaharul si pastaia de vanilie se pun intr-o oala la foc mic si se aduc la punctul de fierbere, apoi se iau de pe foc si se lasa la infuzat. Intre timp, se pune foaia de gelatina intr-un castron cu o cantitate suficienta de apa cat sa o acopere. Dupa 4-5 minute, foaia de gelatina se va inmuia complet.

Se scoate foaia de gelatina din apa si se pune in oala in care se gaseste amestecul fierbinte din smantana, zahar si vanilie. Se indeparteaza pastaia de vanilie. Se amesteca incet, pana cand foaia de gelatina se dizolva. Daca amestecul s-a racit prea mult, il poti reincalzi putin.

Apoi, amestecul de panna cotta se toarna in cupe sau pahare pentru servire, iar acestea se introduc la frigider pentru aproximativ 2 ore sau pana cand panna cotta se intareste. Se decoreaza cu zmeura si frunze proaspete de menta.

Parfait cu iaurt de cocos, granola si zmeura

Foto: Shutterstock.com