Gogosi cu ciocolata – cum sa faci gogosi la cuptor fara gluten

donuts cu ciocolata
Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
18 sept. 2018

Pentru diminetile in care ai chef sa te rasfeti cu o cafea buna sau un ceai de calitate iti recomandam sa incerci aceasta reteta de donuts cu ciocolata care nu contin gluten.

Nu este nevoie sa cumperi dulciuri din comert fara gluten, dar care de multe ori au o cantitate exagerata de zahar rafinat, ci sa incerci retete simple, pe care le poti prepara acasa. Aceasta reteta de gogosi cu ciocolata se face foarte usor si va fi gustul oricarui iubitor de ciocolata.

In plus, te asiguri ca nu contine gluten si nici zahar rafinat. In aceasta reteta se inlocuieste faina obisnuita cu cea de cocos, iar zaharul rafinat cu extractul de stevia, care nu are deloc calorii.

Astfel ca poti sa faci donuts cu ciocolata care sunt mai sanatoase, dar fara sa sacrifici gustul.

Ingrediente pentru gogosile cu ciocolata:

4 oua la temperatura camerei

65 de grame de iaurt de cocos natural

60 de mililitri de lapte de cocos din cutie metalica

2 lingurite cu extract de stevia

8 linguri cu faina de cocos

8 linguri cu pudra de cacao (de preferat raw, neprocesata)

1 lingurita cu praf de copt

1/2 lingurita cu bicarbonat de sodiu

Pentru glazura de ciocolata: 45 de grame de ciocolata neagra fara zahar plus o lingura cu ulei de cocos presat la rece

Mod de preparare:

Cuptorul se preincalzeste la 190 de grade Celsius si se pregateste o tava pentru gogosi.

Toate ingredientele se pun in robotul de bucatarie si se mixeaza pana cand se obtine un aluat omogen.

Se toarna din aluat in formele pentru gogosi si se lasa la cuptor 15 minute. Inainte se a le scoate din forme se lasa la racit 5 minute.

Se orneaza cu ciocolata neagra fara zahar, topita la bain marie impreuna cu uleiul de cocos.

Foto: Shutterstock.com