Gogosi Paleo cu ciocolata (fara gluten)

gogosi Paleo
1
De Ioana Marosan
11 nov. 2018

Daca iti plac gogosile si esti in cautarea unei retete cat mai sanatoase, atunci sigur trebuie sa incerci aceste gogosi Paleo cu ciocolata.

Nu contin faina, zahar si nici lapte, deci nu au gluten si au doar o cantitate mica de carbohidrati, comparativ cu gogosile obisnuite.

Incearca-le si spune-ne si noua cum ti s-au parut!

Ingrediente pentru gogosi Paleo cu ciocolata (fara gluten):

225 de grame de faina fina de migdale;

60 de grame de faina de cocos;

60 de grame de pudra de cacao neindulcita;

60 ml de sirop de artar;

60 de ml de ulei de cocos, topit;

3 oua, tinute la temperatura camerei;

1 lingurita de extract de vanilie;

3/4 lingurita de praf de copt;

Un praf de sare.

Ingrediente pentru crema:

3 linguri de ulei de cocos, topit;

2 linguri de sirop de artar;

2 linguri de pudra de cacao, neindulcita.

Ingrediente pentru topping:

1 mana de samburi de cacao.

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 175 de grade Celsius.

Ai nevoie de o tava cu forme pentru gogosi, pe care sa o ungi bine cu ulei pentru gatit.

Intr-un castron, amesteca toate ingredientele uscate. Adauga celelalte ingredient si amesteca pana se omogenizeaza. Transfera aluatul intr-o punga si umple fiecare forma cu aluat.

Se tin la cuptor timp de 14-16 minute, apoi se lasa la racit.

Dupa ce s-au racit, amesteca impreuna uleiul de cocos si siropul de artar. Adauga pudra de cacao si continua sa amesteci pana obtii un amestec matasos.

Scufunda fiecare gogoasa in crema obtinuta, apoi orneaza cu samburi de cacao si tine-le la rece pana cand ciocolata devine solida.

Foto: