Gogosi “banana bread” cu glazura de ciocolata

gogosi banana bread
Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
3 nov. 2018

Daca iti plac si gogosile si clasicul banana bread (chec cu banane) avem pentru tine reteta perfecta: gogosi “banana bread” cu glazura de ciocolata.

Te vei bucura in acelasi timp de gustul inconfundabil de banana bread si vei manca o gogoasa pufoasa, glazurata cu ciocolata.

Sunt delicioase, irezistibile iar prietenii iti vor cere cu siguranta reteta, dupa ce iti vor manca toate gogosile. Si iti ia doar 10 minute sa le prepari. Te-ai si apucat deja? Sa ne spui cum au fost!

Ingrediente pentru gogosi “banana bread” cu glazura de ciocolata:

2 banane foarte coapte;

170 de grame de faina alba;

3 linguri de zahar de cocos (sau zahar alb, obisnuit);

1 ou;

2 linguri de ulei de cocos, topit;

1/2 lingurita de extract de vanilie;

1/2 lingurita de praf de copt;

1/2 lingurita de bicarbonat;

1/4 lingurita de scortisoara;

1 praf de nucsoara;

1 praf de sare.

Ingrediente pentru glazura:

120 de grame de fulgi de ciocolata;

1 lingura de ulei de cocos.

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 175 de grade Celsius.

Ai nevoie de o tava cu forme pentru gogosi, pe care sa o ungi bine cu ulei pentru gatit.

Paseaza bine bananele intr-u castron si adauga apoi restul ingredientelor, mai putin oul, si amesteca pana obtii un amestec omogen. Apoi incorporeaza treptat si oul dar nu amesteca aluatul foarte mult ca sa ramana pufos.

Toarna amestecul intr-o punga si umple putin mai sus de jumatate fiecare forma din tava si apoi coace la cuptor timp de 10 minute. Dupa aceea scoate gogosile din forme.

Pentru glazura de ciocolata, topeste impreuna fulgii de ciocolata cu uleiul de cocos si apoi inmoaie gogosile in glazura si mananca-le calde.

Foto: Shutterstock.com