Gogosi cu dovleac si mirodenii

gogosi cu dovleac
Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
30 oct. 2018

Atunci cand ai pofta de un desert de toamna, trebuie neaparat sa incerci gogosi cu dovleac si mirodenii.

Sunt excelente alaturi de o cana de ceai sau cafea si iti vor face si mai frumoase diminetile de toamna alaturi de cei dragi.

Iar daca vreme nu te imbie sa iesi afara, atunci gogosile cu dovleac si mirodenii, o cana de ceai si o carte buna iti vor crea o amintire foarte placuta.

Ingrediente pentru gogosi cu dovleac si mirodenii:

250 de grame faina;

125 de grame zahar brun;

1 1/2 lingurite de praf de copt;

1 1/2 amestec de condimente pentru dovleac (cuisoare, nucsoara, scortisoara);

1/2 lingurita de sare;

1/2 lingurita de bicarbonat;

125 de grame de piure de dovleac;

2 oua mari;

60 de ml lapte;

60 de grame de unt nesarat, topit si racit.

Ingrediente pentru glazura:

180 de grame zahar tos;

60 de grame de unt nesarat, topit si racit;

2 linguri de sirop de artar;

2-3 linguri de apa;

1 lingurita de extract de vanilie.

Ingrediente pentru glazura de zahar:

125 de grame de zahar;

1 lingurita de amestec de condimente pentru dovleac;

60 de grame de unt nesarat, topit si racit.

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 160 de grade Celsius.

Ai nevoie de o tava cu forme pentru gogosi, pe care sa o ungi bine cu ulei pentru gatit.

Intr-un castron mare se amesteca pana la omogenizare faina, zaharul brun, praful de copt, amestecul de condimente pentru dovleac, sarea si bicarbonatul.

Se adauga piureul de dovleac, cele 2 oua, laptele si untul nesarat, topit si racit. Se amesteca pana obtii un aluat omogen. Pune aluatul in formele pentru gogosi si introdu la cuptor pentru 8-11 minute. Sunt gata atunci cand aluatul revine la forma initiala dupa ce il apesi cu degetul.

Pentru glazura, amesteca intr-un castron zaharul cu untul topit si racit, siropul de artar, apa si extractul de vanilie.

Pentru glazura de zahar, amesteca zaharul cu amestecul de condimente pentru dovleac. Apoi unge gogosile pe ambele parti cu untul topit si da-le prin zahar pana sunt complet acoperite.

Foto: Shutterstock.com