Mere coapte, umplute cu muesli

mere coapte
Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
23 ian. 2019

O combinatie reusita intre un mic dejun clasic si un desert delicios, reteta de mere coapte umplute cu muesli de la David Zinczenko este foarte usor de facut si foarte sanatoasa.

Muesli-ul de casa, fara continut adaugat de zahar, este sanatos, plin de nutrienti si cu un continut ridicat de fibre si proteine care vor tine foamea departe pana la masa de pranz iar merele si sucul de mere iti vor asigura energia de care ai nevoie pentru o dimineata plina de provocari.

Mere coapte la slow cooker

Ingrediente pentru mere coapte umplute cu muesli:

-120 gr de muesli de casa (fara zahar adaugat);

-50 gr de unt rece, taiat in bucatele mici;

-1 lingurita de scortisoara macinata;

-4 mere, fara cotor;

-120 ml suc de mere.

Gwyneth Paltrow, reteta favorita de mic dejun: Somon afumat si chiftelute de cartofi si mere

Mod de preparare:
Pentru muesli.

Pentru a obtine rapid acasa un muesli delicios, ai nevoie de 60 de grame de fulgi de ovaz, 30 de grame de nuci, migdale, fistic sau alune si 30 de grame de fructe uscate, fara sulfiti.

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se ia un castron in care se pun muesli de casa, untul si scortisoara si se amesteca pana la omogenizare. Se scoate cotorul merelor si se umplu cu amestecul de muesli, unt si scortisoara si apoi se pun intr-un vas de copt.

Se toarna sucul de mere si apoi se acopera vasul de gatit cu folie de aluminiu. Se da la cuptor pentru 45-50 de minute. Ocazional, se stropesc merele cu sucul de mere de pe fundul vasului de gatit, pana cand merele devin fragede dar isi pastreaza forma.

Crumble cu prune si mere, cel mai simplu si gustos desert

Foto: Shutterstock.com