Gwyneth Paltrow, reteta favorita de mic dejun: Somon afumat si chiftelute de cartofi si mere

chiftelute de cartofi
Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
4 ian. 2019

Pentru mic dejun, Gwyneth Paltrow prefera o reteta foarte simpla dar foarte apetisanta: somon afumat si chiftelute de cartofi si mere.

Daca te-ai fi asteptat ca Gwyneth sa te surprinda cu un preparat pretentios si foarte greu de realizat, se pare ca lucrurile stau tocmai invers. Gwyneth Paltrow prefera un fel de mancare foarte usor de facut, dar in care asocierea unor arome si texturi diametral opuse dau nastere unui mic dejun cu adevarat gustos.

Gustul inconfundabil al somonului afumat este insotit de aroma bogata a smantanei de casa iar chiftelutele de cartofi si mar, usoare si pufoase, completeaza de minune aceasta reteta la care probabil nu te-ai gandit niciodata pana acum.

Chiftelute de ricotta in sos tomat

Ingrediente pentru somon afumat cu chiftelute de cartofi si mere:

-1 cartof mare, curatat si razuit mare;

-1 mar mare, curatat de coaja si razuit mare;

-1 ou;

-60 gr pesmet;

-1 lingurita de sare de mare;

-1 praf de piper negru, proaspat macinat;

-60 ml ulei de masline;

-smantana pentru servire;

-file de somon afumat pentru servire.

Chiftelute Germanotta si spaghete cu sos de rosii – reteta preferata a celebrei Lady Gaga

Mod de preparare:

Cartoful si marul se razuiesc si se pun intr-un castron cu apa rece pentru a mai elimina din continutul de amidon. Se scurg de apa si apoi se storc, incercand sa elimini cat mai multa apa. Se poate folosi si un prosop de bucatarie curat. Se amesteca totul cu uleiul de masline, se adauga putin pesmet, daca amestecul este prea lichid.

Se formeaza chiftelutele la dimensiunea dorita, se poate folosi ca masura o lingura plina si apoi, cu ajutorul degetelor, se aplatizeaza pana la obtinerea grosimii dorite. Se ia o tigaie mare nonaderenta si se pune la foc mediu, impreuna cu 2 linguri de ulei de masline.

Chiftelutele se prajesc in transe timp de 1-2 minute pe fiecare, pana cand devin maronii si crocante. Trebuie avut grija ca temperatura de gatire sa fie sufficient de mare pentru a praji chiftelutele fara a le arde. Dupa ce s-au facut, se scot din tigaie pe un prosop de hartie, se presara cu sare, se adauga o lingura de smantana deasupra si o o bucatica de file de somon afumat.

Se servesc calde.

Chiftelute de linte cu cimbru si rozmarin – cum sa le prepari la cuptor

Foto: Shutterstock.com