Chiftelute de ricotta in sos tomat

chiftelute de ricotta
Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
18 dec. 2018

Reteta de chiftelute de ricotta in sos tomat pe care am gasit-o in cartea Jamie’s 15 minute meals a lui Jamie Oliver ne-a placut atat de mult incat ne-am gandit sa o impartasim cu tine.

Este delicioasa si se prepara in doar 15 minute. Combinatia de branza si rosii este demult verificata si va fi pe placul tuturor celor care vor avea norocul sa guste aceasta reteta. Te invitam sa o incerci si sa ne spui cum ti s-a parut!

Chiftelute Germanotta si spaghete cu sos de rosii – reteta preferata a celebrei Lady Gaga

Ingrediente pentru chiftelute de ricotta in sos tomat:

– 500 gr de ricotta din lapte integral;

– 3-4 linguri de malai de porum extrafin;

– 2 linguri de faina;

-1 ou, batut;

-25 gr de branza pecorino, razuita;

-sucul si zeama de la 1 lamaie;

-80 ml ulei de masline;

– 2 catei de usturoi;

-1 conserva de rosii tocate;

-1/2 lingurita de scortisoara;

-1/2 lingurita de cuisoare;

-1 frunza de dafin;

-sare si piper;

-cateva frunze de menta pentru decorarea farfuriilor.

Chiftelute de linte cu cimbru si rozmarin – cum sa le prepari la cuptor

Mod de preparare:

Intr-o oala se pune jumatate din cantitatea de ulei si apoi se adauga usturoiul. Cand incepe sa se rumeneasca, se adauga rosiile si se asezoneaza cu sare si piper. Apoi se adauga condimentele si foaia de dafin si se lasa pe foc timp de 15 minute.

Separat, intr-un vas se amesteca branza ricotta, malaiul, oul, branza pecorino si coaja de lamaie. Intr-o tigaie mare se pun la incalzit 2 linguri de ulei de masline.

Dupa ce uleiul s-a incalzit, se pune cate o lingura din amestecul obtinut si se prajeste cate 2 minute pe fiecare parte sau pana cand incepe sa se rumeneasca. Cand sunt gata chiftelutele, se scot pe un prosop de hartie ca sa absoarba excesul de ulei.

Chiftelutele se servesc alaturi de sosul de rosii si se orneaza cu frunze de menta si cu putina zeama de lamaie.

Cel mai cremos risotto – reteta lui Jamie Oliver

Foto: Jamie Oliver