Cea mai buna tarta quiche de primavara a lui Jamie Oliver

Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
29 mart. 2019

Atunci cand spui Jamie Oliver, inevitabil iti vin in minte preparate care mai de care mai apetisante. Iar cea mai buna tarta quiche de primavara a lui Jamie Oliver este un preparat care va deveni, cu siguranta, un preferat al tau si al tuturor celor care vor avea ocazia sa-l guste.

Profita in aceasta primavara de ceapa verde proaspate si frunzele de spanac pe care le poti combina cu mazare proaspata si sparanghel pentru a obtine o tarta de primavara delicioasa.

Desert fara foc: tarta cu mascarpone si caise uscate, un rasfat pe gustul oricui

Ingrediente pentru cea mai buna tarta quiche de primavara a lui Jamie Oliver:

-sare de mare;

-piper negru proaspat macinat;

-150 gr de sparanghel;

-100 gr de mazare proaspata;

-75 gr de baby spanac;

-2 fire de ceapa verde;

-4 felii de bacon afumat (optional);

-4 oua mari, de tara;

-150 ml de smantana;

-150 ml de lapte semidegresat;

-cateva fire de cepsoara;

-75 gr de branza de capra.

Micul dejun cu Jamie Oliver: tarta sarata cu peste afumat

Pentru foietaj:

-300 gr de faina alba;

-150 gr de unt nesarat, la temperatura camerei, taiat cubulete.

Mod de preparare:

Pentru a obtine aluatul, se ia un castron mare in care se pun faina si un praf de sare, apoi se adauga untul care se marunteste cu degetele, amestecandu-l cu faina pana cand se obtin firimituri de aluat de consistenta pesmetului fin. Se incorporeaza treptat 125 de ml de apa rece, mestecand continuu pana cand ingredientele capata forma unui aluat.

Se framanta bine cu ajutorul mainilor,

apoi se infasoara in folie de bucatarie si se pune la frigider pentru 30 de minute. Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.

Sparanghelul se curata de partea lemnoasa, apoi se taie in bucati de aproximativ 1 cm, pastrand separat varfurile. Sparanghelul si mazarea se oparesc timp de 1 minut in apa clocotita cu sare, apoi se scurg bine. Spanacul se toaca marunt si se pune alaturi de legume intr-un castron mare, in care se toaca fin si firele de ceapa verde.

Baconul se toaca marunt,

apoi se pune intr-o tigaie la foc mediu si se gateste timp de 5 minute sau pana cand devine auriu. Intre timp, se pun ouale intr-un castron si se bat bine impreuna cu smantana, laptele si un praf bun de sare si piper.

Apoi se toaca firele de cepsoara si se adauga in amestecul de oua si smantana. Aluatul se intinde pe o suprafata plana pudrata cu faina, apoi se pune intr-o forma de tarta cu diametrul de 23 de cm. Se apasa usor pentru a intra in toate pliurile formei.

Tarta cu ceapa caramelizata si branza cu mucegai albastru

Excesul de aluat se indeparteaza,

apoi se acopera aluatul din forma de tarta cu folie alimentara si se pun deasupra bile de copt sau boabe de orez negatit si se da la cuptor pentru 10-12 minute, sau pana cand aluatul incepe sa devina usor auriu. Se indeparteaza bilele de gatit sau orezul si folia alimentara si se pune din aluatul la cuptor pentru inca 8-10 minute sau pana cand devine auriu si crocant.

Apoi, se scoate de la cuptor, se asaza verdeturile intr-un strat uniform, deasupra se presara bucatelele de bacon si se toarna amestecul de oua si smantana, apoi se sfarama branza de capra. Se da la cuptor timp de 35-40 de minute sau pana cand ouale sunt gatite. Se lasa sa se raceasca putin, apoi se feliaza si se serveste alaturi de o salata crocanta.

Foto: Shutterstock.com