Paste cu leurda si carnati – reteta recomandata de Jamie Oliver

Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
26 mart. 2019

Adori pastele, insa te-ai plictisit de aceleasi retete pe care le prepari de ani de zile? Iti propunem noi ceva inedit!

Profita de verdeturile aromate si pline de vitamine care apar primavara ca sa prepari retete deosebite. Aceste paste cu leurda si carnati sunt preferatele lui Jamie Oliver si se fac foarte simplu.

Leurda este o sursa importanta de potasiu, magneziu, fier, cupru, calciu, vitaminele A si C, vitamine din complexul B si fibre. Numita si usturoiul verde, leurda este un aliment foarte sanatos, ieftin si versatil. Daca ai fost obisnuita sa o incluzi numai la salate sau ciorbe, trebuie sa descoperi si alte preparate in care leurda merge de minune.

Paste din orez cu multe legume – o reteta in stil asiatic

Leurda are un efect detoxifiant asupra corpului, protejeazand ficatul si curatand sangele de toxine. De asemenea, cercetarile arata ca leurda aduce multiple beneficii pentru sanatatea inimii, deoarece scade colesterolul rau.

Ingrediente pentru paste cu leurda si carnati:

2 lingurite cu seminte de fenicul

Fulgi de ardei iute

Ulei de masline

4 bucati de carnati proaspeti

4 pumni de frunze de leurda

4 pumni de frunze de spanac

320 de grame de paste fusilli

1 lamaie

Sare de mare

Piper negru

Parmezan

Paste cu pesto de rosii uscate si fistic

Mod de preparare:

Semintele de fenicul cu fulgii de ardei iute se piseaza intr-un mojar. Intr-o tigaie se pune ulei de masline si se gateste umplutura din carnati pana cand se patrunde bine carnea tocata.

Se adauga amestecul din mojar si se mai gateste carnea inca 10 minute pana cand devine crocanta si caramelizata.

Leurda si spanacul se scufunda 2 minute in apa fiarta, dupa care se pun in blender cu putin ulei de masline, sare si piper. Se mixeaza pana cand obtii o pasta cremoasa, iar la final se rade putina coaja de lamaie.

Reteta de paste sanatoase a lui Jamie Oliver

Pastele se gatesc al dente, se scurg lasand putina apa si se toarna sosul de leurda peste ele, amestecand totul pana cand absorb toate aromele.

Apoi, pastele se pun in farfurie si se orneaza cu carnea tocata crocanta si putin parmezan razuit.

Foto: Instagram – Jamie Oliver