Paste din orez cu multe legume – o reteta in stil asiatic

paste din orez
Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
12 mart. 2019

Poti pregati aceste paste din orez foarte simplu in timpul saptamanii, pentru masa de seara. Sunt consistente si se combina cu o multime de legume, rezultand o masa hranitoare si satioasa.

Aceasta reteta este castigatoare pentru o cina rapida, dupa o zi incarcata de munca. Este foarte nutritiva, se pregateste foarte repede si o poti servi cu o garnitura de broccoli sau fasole verde.

Cele mai sanatoase paste fara gluten. Le poti obtine foarte usor acasa!

Ingrediente pentru paste din orez cu multe legume:

200 grame de paste din orez

1/2 ceapa tocata marunt

3 catei de usturoi zdrobiti

1-2 ardei iuti tocati marunt

150 de grame de ciuperci feliate

2 linguri cu ceapa verde taiata

Un ardei rosu feliat julienne

2 linguri cu ulei de susan

5 linguri cu sos de soia

2 linguri cu otet din orez

1 lingura cu zahar de cocos

Susan prajit pentru decor

Paste cu pesto de rosii uscate si fistic

Mod de preparare:

Gateste pastele tinand cont de instructiunile de pe pachet. Se scurg si se clatesc in apa rece, ca sa nu se lipeasca.

Se trag la tigaie ceapa, usturoiul si ardeiul iute. Apoi se adauga ciupercile, ceapa verde, ardeiul rosu si se lasa la calit 4-5 minute.

Adauga pastele din orez peste amestecul de legume si invaluie totul cu sosul de soia, otetul din orez si zaharul de cocos. Gateste toate ingredientele impreuna inca un minut.

Serveste cu ceapa verde tocata marunt si seminte de susan presarate deasupra.

Reteta de paste sanatoase a lui Jamie Oliver

Foto: Shutterstock.com